Anca Lungu prezintă, la Prima TV, emisiunea Viaţa are gust

Anca Lungu prezintă, la Prima TV, emisiunea Viaţa are gust

Pasionată de gătit şi mare iubitoare de oameni şi poveşti, Anca Lungu, a.k.a Prinţesa Polonic, revine pe micul ecran în România după o pauză de 5 ani. În fiecare sâmbătă, de la 11.30, la Prima TV, Anca le arată telespectatorilor că “Viaţa are gust”.

Emisiunea vorbeşte despre savoare, despre un stil de viaţă sănătos, despre bucuria din farfurie. Alături de gazda dimineţilor de duminică descoperim bucătăriile restaurantelor mediteranene şi meniurile lor şi oamenii din culise, în cea mai mare parte români care trăiesc în afara ţării şi care-şi împărtăşesc poveştile. “Veţi călători săptămânal alături de mine în bucătăriile din Sudul Franţei, Greciei sau Italiei, adică în acele locuri în care te poţi hrăni pe deplin, în care nu doar gustul e bun ci şi conţinutul e sănătos, în care se bucură şi sufletul, nu doar papilele gustative. Sunt 11 ani de când am creat blogul meu de reţete, printesapolonic.ro, iar oamenii mă asociază cu acest domeniu. Dar aşa cum blogul nu este în primul rând despre cooking, ci despre a împărţi (polonicul nu e o ustensilă de gătit, ci pentru servit) aşa şi emisiunea de la Prima TV nu e despre cooking, ci despre a gusta viaţa cu toate simţurile. Pentru gurmanda din mine, mâncarea e doar un pretext pentru a afla poveştile din spatele reţetelor, poveştile celor care gătesc, poveştile celor care se bucură alături de mine gustând din aceste reţete şi, bineînţeles, un pretext pentru a călători în locuri frumoase care bucură şi sufletul şi privirea deopotrivă”, spune Anca.

Filmările ne plimbă în Sudul Franţei şi pe malul Mediteranei, în Grecia şi în Italia, ţări în care viaţa e gustoasă şi relaxată. Vorbim despre dieta mediteraneană, cea mai apreciată din lume, dar şi despre locuitorii acestor zone care sunt printre cei mai longevivi şi mai sănătoşi oameni. E şi motivul pentru care tragem cu ochiul la stilul lor de viaţă şi nu vorbim doar despre obiceiurile alimentare. “Viaţa are gust” nu este doar despre mâncare, e despre hrană în general, inclusiv despre cea care hrăneşte sufletul. ”Sunt foarte implicată în acest proiect la care am început să lucrez de ceva vreme şi mă dedic într-o foarte mare măsură vieţii de familie. Am doi copii minunaţi şi vreau să mă bucur cât mai mult de ei. În paralel sunt cât se poate de activă în mediul online, deşi în ultima perioadă viaţa a cam bătut lumea virtuală”, mai spune Anca Lungu.

În fiecare sâmbătă, de la 11.30, Prima TV vă invită la o călătorie plină de savoare care să va facă să exclamaţi: “Viaţa are gust!”

viewscnt

Din aceeași categorie