"Nu aş fi deschis şcolile. Cred că profesorii şi părinţii ar trebui sa fie cei care decid." Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti a facut declaraţii despre subiectul momentului în exclusivitate la Prima TV

Duminică, 7 februarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann l-a avut ca invitat, în studioul Insider Politic, pe Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. Acesta a discutat cu Sebastian Zachmann despre decizia controversată de a deschide şcolile pe 8 februarie, precum şi despre impactul pandemiei asupra educaţiei din România. De asemenea, Cristian Preda şi-a expus punctul de vedere despre analfabetismul funcţional care prinde teren tot mai mult în şcoala românească.
 
CRISTIAN PREDA: Nu aş fi deschis şcolile. Aş fi fost mult mai prudent. E o problemă uriaşă de organizare. Cred că profesorii şi părinţii ar trebui să fie cei care decid. 
 
CRISTIAN PREDA: Profesorii care nu vor să se vaccineze transmit o neîncredere în ştiinţa. Asta e grav pentru un profesor. 
 
CRISTIAN PREDA: Chestiunea vaccinării nu e o problemă de opţiune personală, dacă mă duc sau nu la cinema. E o problemă de sănătate publică. 
 
CRISTIAN PREDA: E un an care va avea un impact colosal asupra educaţiei. 
 
CRISTIAN PREDA: În ultimii 30 de ani s-au căutat mai mult diplome decât învătătura, nu se mai recomandă lectura intensă, se recomandă strategii de obţinere de certificate si diplome. Profesorii nu mai îndrăznesc să le spună copiilor că trebuie să se pună cu burta pe carte, îi învaţă doar cum să ia examenele, cum să fure din manualele pregătite pentru a fi recitate. Ne trebuie patalamale, hârtii care nu au acoperire.
 
CRISTIAN PREDA: Din păcate, am ajuns în situaţia în care rectori devin miniştri şi au mari dificultăţi în a rosti corect cuvinte din limba maternă.
 
CRISTIAN PREDA: Există această parte a culturii româneşti care dispreţuieşte învăţătura şi îi dispreţuieşte pe cei care te ajută să descifrezi ce e în jurul tău.
 
CRISTIAN PREDA: Diverşi politicieni mi-au cerut să inceapă studii de doctorat. Doctoratul nu e un soi de permis de intrare în înalta societate politică. S-a creat un soi de producţie de masă a diplomelor de doctorat. Efectul acestei producţii este furtul calificat. Nu e nevoie de doctorat, puteţi trăi fericiţi fără doctorat. 
 
 
Emisiunea Insider Politic poate fi urmărită în fiecare duminică, la Prima TV, de la ora 11.00, şi va fi locul în care se vor aborda topicurile importante din actualitatea românească iar jurnalistul Sebastian Zachmann nu se va feri să pună întrebări incomode invitaţiilor săi.
viewscnt

Din aceeași categorie