Biblioteca mobilă care umblă prin sate

Biblioteca mobilă care umblă prin sate

Un întreg univers pe roţi dedicat copiilor, acesta este proiectul inaugurat astăzi de către două asociaţii în judeţul Cluj. BookTruck sau biblioteca mobilă, care împrumută gratuit cărţi, va călători în tot judeţul şi va invita tinerii şi copiii din sate la lectură. Cei mici sunt încântaţi de maşina colorată, plină cu peste o mie de cărţi, care pot fi împrumutate iar apoi returnate într-o cutie special amenajată din sat.

Biblioteca mobilă, Booktruck, este un proiect de suflet dus la capat de două asociaţii partenere, care s-au mobilizat şi au transformat o dubă obişnuită intr-un adevărat univers pe 4 roţi. Primul popas a fost făcut îin satul Vechea, din judeţul Cluj, unde zeci de copii s-au bucurat de maşina magică, au ascultat poezii şi au privit fermecaţi un show de magie.

În luna august, biblioteca mobilă va vizita satele, Bonţida, Rediu şi Mărişel, unde va poposi câte o săptămână în fiecare dintre acestea. Mai mult decât atât.

Prima dintre personalităţile invitate la caravana cărţilor a fost criticul de film Irina Margareta Nistor, care le-a citit copiilor versuri din volume de poezii.

Toţi copiii s-au bucurat de maşina frumos amenajată şi spun ca de abia aşteaptă sa împrumute cărţi din ea.

Unii şi-au ales deja şi poveştile preferate. Alţii au venit cu o listă pregătită.

Pentru ca mixul de activităţi pe care biblioteca mobilă BookTruck le poate găzdui să fie cât mai complex, doritorii pot dona jocuri pentru copii. Din păcate, ţara noastră se află pe ultimul loc in Europa la consumul de carte, iar astfel de proiecte le pot schimba celor mici comportamentul in ceea ce priveşte cititul cartilor.

viewscnt

Din aceeași categorie