Suzana Andreias, menajera lui Nicolae si a Elenei Ceausescu, a dezvaluit intimitati si preferinte ale cuplului, asa cum le vazuse ea. Ingrijindu-se de toate nevoile "celor mai iubiti fii ai poporului", angajatii aveau atributii si reguli stricte.
Pentru menajera Suzana Andreias, liderul Romaniei a fost un barbat modest, calm si politicos, scrie historia.ro, citat de RomaniaTV.
"Se-ntampla, sambata, ca familia sa renunte la serviciile bucatarului. In aceasta situatie, menajera le pregatea sotilor Ceausescu masa. Femeia taia un pui si prepara din el doua feluri. Nu voiau sa arunce nimic: partile potrivite mergeau la ciorba, pulpele si pieptul-pe gratar. Preferintele lui Nicolae Ceausescu erau impartasite si de soata.
"La desert voia dulciuri facute in casa: placinta cu branza sau minciunele, care-i placeau mult", a relatat fosta menajera despre Ceausescu. "Faceam minciunele cu coca, cu ou, cu un pic de otet ca sa fie fragede. Coca o intindeam ca pe o foaie de taitei, mult mai subtire decat o foaie de taitei, o taiam cu o forma de melc sau trandafir si o puneam in ulei, la prajit. Iesea o floare mare cat o farfurie. Eu i-am invatat cu desertul asta. Se manca asa cum se mananca floricele. Prima data m-a intrebat: «Ce-i asta, draga?». «E specialitatea casei», i-am zis", a mai Suzana Andreias.