Copiii - probleme cu ochii în pandemie

Copiii - probleme cu ochii în pandemie

Unul din cinci copii are nevoie de ochelari. Sunt ultimele statistici în domeniu şi nu sunt deloc de neglijat. Pe lângă timpul petrecut în faţa televizorului şi al calculatorului şi şcoala online contribuie la această statistică îngrijorătoare. Specialiştii trag un semnal de alarmă şi îi avertizează pe părinţi asupra efectelor nocive ale ecranelor telefoanelor şi calculatoarelor. O soluţie în acest sens, ar fi folosirea lentilelor de protecţie, dar şi limitarea timpului petrecut în faţa device-urilor.

Televizorul, calculatorul, tableta sau telefonul. Toate sunt atractive pentru cei mici, însă riscurile la care ei sunt expuşi dacă le folosesc prea mult, sunt ridicate, spun specialiştii. Trebuie să ţinem cont că şi şcoala online este de fapt, timp petrecut cu ochii în ecrane.

Pentru a nu fi prea târziu, medicii recomandă părinţilor să fie atenţi.

Un astfel de consult, o dată pe an, previne apariţia afecţiunilor oftalmologice, însă pentru o prevenţie mai bună,nlentilele cu protecţie reprezintă o soluţie la îndemnâna oricui. Acestea sunt un fel de filtru şi tot ce e lumină excendentară albastră e absorbită, deci retina primeşte mult mai puţină. Cu sau fără ecrane de protecţie, parintii încearcă să limiteze timpul petrecut de cei mici în faţa calculatoarelor şi a altor gadget-uri:

Se estimează că 5 miliarde de oameni, adică jumătate din populaţia globală, ar putea fi afectaţi de miopie până în anul 2050.

viewscnt

Din aceeași categorie