Creşterea animalelor, un chin pentru fermieri

Creşterea animalelor, un chin pentru fermieri

Creşterea animalelor a devenit un chin pentru fermierii din România. Din cauza secetei nu mai au ce să le dea să mănânce şi se gândesc să le vândă sau să le sacrifice. La aceeaşi decizie… nefericită se gândesc şi cei care se plâng de lipsa forţei de muncă.

Ieşeanul Bogdan Beceru are o fermă de porci Mangaliţa în localitatea Ion Neculce din judeţul Iaşi. Pentru că nu mai are suficienti angajaţi şi nici nu găseste doritori, a scos afacearea la vânzare.

Pe vremea cand afacerea mergea bine, ferma numără aproximativ 140 de porci. Acum, nu mai poate avea grijă nici de jumătate din acest număr.

Bogdan spune că un fermier din Republica Moldova s-a interesat deja de ferma sa. Acesta ar detine o fermă cu 150 de mii de găini şi ar vrea sa se extindă şi la porci.

La 400 de km distanta spre sud, in localitatea galateana Fântânele, un alt crescator de animale se gandeste sa renunte la ele sau sa le sacrifice. Omul are câteva sute de oi şi capre, dar nu mai are cu ce să le hrănească. Pe imaşul unde acestea păşteau nu mai este fir de iarba. Totul a fost ars de soare. În ultimele zile, gălăţeanul s-a vazut obligat sa cumpere porumb din recolta veche pentru a avea ce sa le dea sa manance. Nu va putea face acest lucru prea mult timp pentru că şi furajele s-au scumpit, aşa că se gandeste să renunte la ele

viewscnt

Din aceeași categorie