Cum tratezi infectia urechii

Cum tratezi infectia urechii

Toată lumea a suferit de o infecţie a urechii, la un moment dat. Sunt mai multe cauze care duc la apariţia acestei afecţiuni, atât de comună, cum este apa care îţi intră în ureche atunci când faci baie sau înoţi, particule străine care intră în canalul auditiv sau o infecţie a unui dinte care se răspândeşte la ureche.


Ce trebuie să ştii despre problemele şi infecţiile urechilor:

Infecţiile urechii sunt mult mai grave în cazul în care sunt interne, şi mai puţin grave, dacă sunt externe. Fără un tratament adecvat, o infecţie a urechii poate duce la pierderea auzului, parţial sau în totalitate, ameţeli şi probleme în activităţi care implică auzul şi echilibrul.

Otita externă sau infecţia urechii în exterior este caracterizată de descărcare de gestiune, durere, roşeaţă şi pierderea auzului temporar. Aceasta este cauzată în general de bacterii şi într-o foarte mică măsură de fungi şi virusuri.

Otita medie sau infecţia urechii mijlocii este comună în rândul copiilor, şi simptomele acesteia includ febră, durere, iritabilitate, pierderea parţială a auzului, precum şi pierderea poftei de mâncare. Se întâmplă atunci când spaţiul din urechea medie se înfundă cu lichid şi mucus. Unele persoane sunt mai sensibile la acest tip de infecţie la ureche, şi starea poate deveni cronică.

Otita internă sau infecţia urechii interne poate produce simptome cum sunt greaţa, ameţeli, vărsături şi pierderea echilibrului. Se întâmplă atunci când partea interioară a urechii se inflamează. Nu este foarte comună, dar simptomele sunt intense.


Remedii populare pentru infecţiile urechii

1. Umple o sticlă cu apă fierbinte, şi acoper-o cu un prosop, şi ţine-o peste urechea afectată. Căldura acţionează, şi durerea se eliberează, crescând fluxul de sânge în zona afectată pentru a ajuta la combaterea infecţiei.

2. Spală şi toacă mărunt trei caise mari. Încălzeşte-le într-o tigaie, şi atunci când sunt calde le pui într-un compres, şi le pui la urechea afectată.

3. Toacă o mână de busuioc şi frunze de patlagină, pe care le încălzeşti, şi aplică-le pe urechea afectată.

4. Pune într-o ligură ulei de măsline pe care îl încălzeşti, apoi înmoi o bucată de bumbac în el, şi-l pui în urechea care te doare, timp de o oră.

5. Feliază şi pasează o ceapă, pune-o într-o pânză curată, şi-o pui în cuptorul cu microunde la încălzit. Aplică precum un compres pe urechea afectată.

6. Încălzeşte o lingură de ulei de măsline, cu un căţel de usturoi pe care îl zdrobeşti. Când este cald, înmoaie un tampon de vată în acest amestec, şi pune-l în urechea care te doare. Mai multe informatii legate de acest subiect pe clickpentrufemei.ro.

viewscnt

Din aceeași categorie