Dacian Cioloş la Insider Politic de la Prima TV: „Pensiile în 2021 vor fi mai mari decât în 2020. Salariul de bază la fel. Nu se taie nimic, totul creşte.”

Dacian Cioloş la Insider Politic de la Prima TV: „Pensiile în 2021 vor fi mai mari decât în 2020. Salariul de bază la fel. Nu se taie nimic, totul creşte.”
Duminică, 14 februarie, la Prima TV, jurnalistul Sebastian Zachmann l-a avut invitat pe Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS. Acesta a vorbit despre pensiile speciale şi a spus: “Într-o perioadă scurtă, în câteva săptămâni, pensiile speciale vor dispărea. Începem cu parlamentarii şi aleşii locali. La celelalte trebuie să ne uităm mai atent, ca să nu fim în situaţia de a face doar populisme, cum au făcut alţii înaintea noastră, care s-au lăudat  că dispar pensiile, dar ne-am trezit la CCR cu tot felul de contestaţii.”
 
Invitatul de la Insider Politic a mai spus: “Văd că apar eroi acum, inclusiv PSD. Vedeţi vreo ipocrizie mai mare în ţara asta decât PSD, care a introdus pensiile speciale şi care s-a bătut pentru ele şi acum vin şi cer eliminarea?” Întrebat dacă până la Paşte se vor abroga pensiile speciale pentru parlamentari şi aleşii locali, Dacian Cioloş a spus că: “Da, eu cred că da. Eu nu sunt în Parlament, nu ţine de mine, dar decizia noastră politică asta este. Ca să fie clar pentru toată lumea: pensiile în 2021 vor fi mai mari decat în 2020. Salariul de bază la fel. Nu se taie nimic, totul creşte.”
 
Sebastian Zachmann a abordat şi tema vaccinării şi l-a întrebat dacă s-ar vaccina cu un vaccin chinezesc sau rusesc iar Dacian Cioloş a răspuns: “M-aş vaccina cu un vaccin autorizat de Autoritatea Europeană a Medicamentului. Nu susţin folosirea vaccinurilor ca arma geo-politică şi ca şmecherie. Eu îndemn autorităţile din România să ia vaccinuri de producţie europeană, care sunt mai sigure.”
 
Emisiunea Insider Politic poate fi urmărită în fiecare duminică, la Prima TV, de la ora 11.00, şi va fi locul în care se vor aborda subiectele importante din actualitatea românească iar jurnalistul Sebastian Zachmann nu se va feri să pună întrebări incomode invitaţiilor săi.
 
 

 

 

 

viewscnt

Din aceeași categorie