Din amuzament sau pentru a-şi dovedi superioritatea, unii comit acte incredibile de cruzime

Din amuzament sau pentru a-şi dovedi superioritatea, unii comit acte incredibile de cruzime

Avem legi care nu se aplică şi instituţii care nu îşi fac treaba. Aproape că a devenit o obişnuinţă dispreţuirea oricărei forme de viaţă. Din amuzament sau pentru a-şi dovedi superioritatea, unii comit acte incredibile de cruzime. Şi rămân nepedepsiţi. Românii au arătat că nu sunt indiferenţi la ură şi sadism şi au semnat în număr mare petiţia lansată de noi prin care cerem înăsprirea pedepselor pentru cei care maltratează animalele şi înfiinţarea unei Poliţii a Animalelor funcţională. Ba chiar şi Primăria Capitalei a aprobat un proiect în acest sens. Vă avetizez urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Luptele de câini, deşi ilegale, au loc cu consecvenţă, chiar sub nasul autorităţilor. Iar cei din industrie vorbesc despre pariuri cu sume colosale de bani.

De altfel, câinii nimănui, cei pe care nimeni nu îi vrea sau care ajung pe străzi după ce OMUL, din varii motive, îi aruncă precum face cu obiectele stricate, sunt doriţi de…străini!

Ei nu rămân indiferenţi la poveştile lor şi îi primesc cu braţele deschise în familii, de cele mai multe ori, cu copii. Este şi cazul lui Sam, care a fost folosit drept momeală pentru câinii de luptă. A fost desfigurat, operat de trei ori, a rămas fără un picior şi cu jumătate de bot. Dar stăpânei lui, din Marea Britanie, i se pare…frumos!

Asta în timp ce la noi au loc atrocităţi în fiecare zi. De pildă, la Constanţa, un cioban la o stână din Şagu, judeţul Arad s-a lăudat pe internet în timp ce tăia cadavrul unui câine.

Când a fost luat la rost, a susţinut că nu el a omorât patrupedul, ci că l-a găsit deja mort.

Lipsa de educaţie şi o ură necontrolată dau naştere unor astfel de situaţii. Iar vinovaţii scapă, de cele mai multe ori, fără să fie sancţionaţi în vreun fel. O dată pentru că legislaţia este mult prea permisivă, dar şi pentru că nu există o autoritate însărcinată să ia măsuri. De la debutul campaniei noastre, ne-aţi arătat că sunteţi alături de noi. Petiţia „Stop indiferenţei! Fii tu schimbarea!” a strâns peste 15 mii de semnături.

Iar un prim pas înainte a fost deja făcut. Primăria Capitalei a adoptat săptămâna aceasta o strategie privind bunăstarea animalelor. Aşadar, ar urma să se înfiinţeze un serviciu de ambulanţă pentru necuvântătoare. Acesta se va numi Serviciul Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară.

Mai exact, SMURV va fi de fapt un sistem de clinici mobile şi va fi finanţat din bugetul Primăriei Capitalei. În aceste clinici pe patru roţi vor fi preluate şi tratate animalele maltratate. Aceeaşi strategie mai prevede şi înfiinţarea unui serviciu de poliţie veterinară a animalelor la nivelul Poliţiei Locale. Însă, fără un cadru legislativ, acesta din urmă nu va putea funcţiona.

Alătură-te campaniei noastre! Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia! Spune Stop indiferenţei! Fii tu schimbarea!

viewscnt

Din aceeași categorie