Elena Lasconi, întrebată la Insider Poltic ce fel de preşedinte ar fi: Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu

Elena Lasconi, întrebată la Insider Poltic ce fel de preşedinte ar fi: Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedintele României, va fi printre oameni, nu va sta ”într-o colivie de aur, 10 ani în concediu”, aluzie la actualul şef al statului, Klaus Iohannis. ”O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a spus Lasconi la Prima TV. Dintre foştii preşedinţi ai României, Elena Lasconi îl apreciază cel mai mult pe: ”Traian Băsescu, de departe”. De asemenea, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, este un model politic pentru Elena Lasconi.

Elena Lasconi a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce fel de preşedinte ar fi, în cazul în care ar ajunge la Palatul Cotroceni.

”Voi fi un om din popor. Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu, cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a spus Lasconi la Prima TV.

Elena Lasconi, realeasă primar în Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, susţine că Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, se numără printre modelele sale politice.

”Îmi place Maia Sandu. Îmi place felul ei de a fi, îmi place viziunea pro-europeană. Se luptă acolo, are lipit un monstru de Republica Moldova. Semnalul ăsta - ”Sunt ca voi!” -  mi se apare grozav, Despre asta e vorba. Nu eşti mai cu moţ”, este de părere Elena Lasconi.

Întrebată ce preşedinte al României i-a plăcut cel mai mult, Lasconi a răspuns: ”Traian Băsescu, de departe”.

În schimb, Elena Lasconi s-a arătat dezamăgită de actualul şef al statului, Klaus Iohannis. ”Nu mai spun cum am votat. Eu sunt de dreapta. Am avut mare speranţă şi încredere, dar pe mine m-a dezamăgit”, a susţinut primarul din Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a mai fost întrebată dacă scopul său e să obţină 15% la alegerile prezidenţiale, scorul pe care l-a obţinut şi Dan Barna la scrutinul precedent, în 2019.

”Vă daţi seama că-mi doresc mai mult. Mi-aş dori mai mult, să avem un cuvânt de spus din opoziţie. Să fie mai mulţi parlamentari, să fie într-adevăr opoziţie, pentru că nu mai există opoziţie, şi asta nu e bine. Atât timp cât începe să fie toată harta roşie… Asta m-a şocat cel mai tare, la toate televiziunile unde dădeam vedeam o hartă roşie. Şi am zis: noi chiar o să pierdem democraţia anul ăsta? Deci chiar se duce tot? Au murit oameni şi la Revoluţie, zicem că mergem pe drumul european, ce, Doamne iartă-mă, facem? Aia m-a şocat”, a spus Lasconi.

viewscnt

Din aceeași categorie