Fost ministru de finanţe: Statul ar putea cumpăra Euroins şi ar putea deveni jucător pe piaţa de asigurări

Fost ministru de finanţe: Statul ar putea cumpăra Euroins şi ar putea deveni jucător pe piaţa de asigurări

Statul ar putea profita de falimentul Euroins pentru a cumpăra compania şi a deveni un jucător pe piaţa asigurărilor din România, a declarat la Prima News fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

„Trebuie să fie curăţat ASF-ul de sus până jos. ASF are drept să vină cu idei, nu să reglementeze îngheţarea preţurilor. Falimentul Euroins este al doilea în ultimii patru ani. E nevoie de demiterea directorului ASF. Trebuie evitat monopolul, iar statul român poate să preia Euroins şi să devină un jucător pe piaţa asigurărilor. Pieţele europene au zeci de jucători pe piaţă, nu şapte câţi sunt în România. Piaţa asigurărilor este foarte sensibilă, în alte ţări este o adevărată mafie şi nici România nu e departe de asta. Plafonarea sau îngheţarea este o aberaţie neconstituţională. Toate poliţele trebuie să scadă”, a subliniat Teodorvici.

El a precizat că service-urile auto trebuie plătite dinainte pentru a putea face reparaţiile în continuare.

„Service-urile auto din România nu sunt plătite, sunt zeci de procese în instanţă. Eacă ţii service-ul neplătit, n-o să mai aibă piese să repare alte maşini”, a arătat fostul demnitar.

Euroins reprezent o problemă de multă vreme, la fel şi City Insurance, a spus Dan Barbu, preşedintele POSAR.

„Euroins reprezintă 35 la sută din piaţă, aveam de încasat deja de la City, vom avea şi de la Euroins de recuperat sume uriaşe. Oamenii nu ar trebui să-şi repare maşinile la colţul străzii, fără garanţie şi, dacă s-ar aplica legea, toate maşinile înmatriculate în România ar trebui să aibă asigurare, indiferent dacă sunt folosite sau nu”, a precizat Barbu.

viewscnt

Din aceeași categorie