Fram, afacere de succes în online

Fram, afacere de succes în online

Fram, ursul polar aduce profit în vreme de pandemie. O firmă de IT din Cluj-Napoca a dezvoltat jocuri interactive şi desene animate educative cu Fram. Realizatorii proictului au planuri încă şi mai mari. Vor să facă din Fram eroul central al unui nou film de lungmetraj.

Aventurile lui Fram nu mai seamănă cu cele din cartea scrisă de Cezar Petrescu. Ursuleţul trece acum prin întâmplări noi şi ajută acum copiii să descopere lumea, cu bune şi cu rele. Aşa învaţă, spre exemplu, despre bullying sau cum să protejeze mediul.

Psihologi, educatori şi pedagogi au lucrat alături de graficieni, iar proiectul a mai făcut un pas, o carte interactivă, digitală, cu ajutorul căreia copiii învaţă să citească. Procesul de creaţie nu este însă deloc uşor. Realizarea unei scene scene de câteva secunde durează ore, zile sau chiar o lună.

Criza econommică ce a urmat pandemiei a afectat şi studioul de animaţie.

Planurile realizatorilor proiectului sunt ambiţioase. Vor să facă un film de lungmetraj. Bineînţeles, tot cu Fram. O adevărată provocare, care presupune costuri semnificative, iar în România investitorii sunt o pasăre rară în această perioadă. Aşa că participă la festivaluri de profil internaţionale, unde speră să găsească fondurile necesare. 3 milioane şi jumătate de euro.

viewscnt

Din aceeași categorie