Frumuseţea strat peste strat, dăunează

Frumuseţea strat peste strat, dăunează

Dorinţa de a atinge perfecţiunea din postările pe reţelele de socializare provoacă un război psihologic dificil de dus. Mai ales pentru adolescenţi. Specialiştii în make-up spun că vârsta de la care fetele încep să folosească farduri a scăzut drastic. Iar în multe cazuri, fetiţe de doar de 8-9 ani sunt aduse de părinţi la cursuri de machiaj. Psihologii atrag însă atenţia: frumuseţea nu trebuie să devină un scop, indiferent de vârstă.

Dorinţa de a fi admiraţi, dar şi influenţa şi presiunea internetului dau naştere la obiceiuri noi in rândul tinerilor. A scăzut drastic vârsta de la care fetele încep sa folosească produsele de machiaj.

Avalanşa de cereri pentru cursuri de machiaj şi şedinţe foto profesionale i-a mirat pana şi pe cei din industria de make up, care încearcă sa ii educe pe tineri.

Ce e frumos poate să fie şi periculos, atrag atenţia specialiştii.

Şi părinţii sunt de părere că fenomenul nu trebuie încurajat. De vină este, însă, frumuseţea promovată agresiv de reţelele de socializare.

Pe langa mirajul internetului şi a perfecţiunii, tinerii sunt inspiraţi şi de artiştii care şi-au lansat propriile linii de cosmetice şi astfel s-au îmbogăţit.

viewscnt

Din aceeași categorie