În căutarea sinelui pierdut

În căutarea sinelui pierdut

Pandemia ne-a făcut să privim spre interior, să ne confruntăm cu rănile pe care le avem şi să căutăm soluţii pentru a fi mai bine. Asta arată topul celor mai bine vândute cărţi în 2021. Cărţile de dezvoltare personală au fost cele mai comandate, arată bilanţul unei librării online.

În top cinci cele mai vândute cărţi din 2021 se regăsesc nu mai puţin de trei cărţi de dezvoltare personală. Categoria a luat avânt anul trecut şi a înregistrat o creştere de 56% faţă de 2019. Semn că, în lipsa socializării de altă dată, pandemia ne-a dat oportunitatea celei mai importante întâlniri: cu noi înşine.

Cea mai vândută carte de dezvoltare personală a fost “Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, scrisă de Gabor Mate, un medic şi autor specializat în traumă.

Pe lângă studii şi cazuri care arată legătura dintre stres şi boli grave, precum diabetul sau cancerul, cartea vine şi cu sfaturi practice.

În topul celor mai vânduţi autori, o româncă este pe primul loc. Ioana Chicet Macoveiciuc este de profesie jurnalistă, dar a devenit cunoscută datorită blogului pe care îl are. Acum şapte ani a început să scrie şi cărţi pentru copii şi de parenting.

Cea mai vândută carte în 2021 a fost una de activităţi pentru copii.

Datele librăriei online arată că bucureştenii au cumpărat cele mai multe cărţi anul trecut, peste 400.000. Un bărbat din Bucureşti a avut şi cele mai multe comenzi, 194.

viewscnt

Din aceeași categorie