Infrastructura spitalicească este o ruşine! Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a făcut declaraţii dure ale unei realităţi crunte, în exclusivitate la Prima TV, la Insider Politic.

Primul invitat al emisiunii Insider Politic a fost Vlad Voiculescu.
Actualul ministru al sănătăţii a făcut declaraţii dure vis-a-vis de întreg sistemul medical, despre incendiul de la Matei Balş dar şi referitor la ruina în care se află tot sistemul de sănătate.
 
Vlad Voiculescu: Nu spitalul ucide, ci un incendiu. Nu este exclus ca una dintre cauzele incendiului de la Balş să fie legată de comportamentul unui pacient sau al unui membru al personalului medical. În acel pavilion de la Balş nu era o problemă cu încălzirea. În noaptea cu pricina era căldură. Ministerul Sănătăţii a investit serios în Institutul Matei Bals în ultimii ani.
 
Vlad Voiculescu: Nu a venit nicio cerere de finanţare pentru schimbarea uneia dintre instalaţii sau pentru o investiţie anume care ar fi dus la evitarea incendiului.
 
Vlad Voiculescu: Există un prim draft al raportului privind incendiul de la Piatra Neamţ. Eu îl voi vedea cel mai probabil marţi.
 
Vlad Voiculescu: Din 2016 până acum sistemul sanitar s-a schimbat îngrozitor de puţin, IGSU a identificat 2000 de probleme privind siguranţa la incendiu doar la spitalele verificate.
 
Vlad Voiculescu: O să condiţionăm alocarea de fonduri pentru anumite spitale de îndeplinirea unor condiţii. La începutul anului 2017 a venit un alt ministru (PSD), care, din pix, a prelungit pentru patru ani toate autorizaţiile sanitare de funcţionare.
 
Vlad Voiculescu: Până în 2024 promit fundaţiile celor trei spitale regionale, şi nu doar fundaţiile: Craiova, Iaşi şi Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine.
 
Vlad Voiculescu: Spitalul Judeţean din Cluj este o ruşine.
 
Vlad Voiculescu: În momentul de faţă avem studii de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale – Cluj, Iaşi şi Craiova. Minstrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic. Asta este ceea ce trebuie să fac eu acum.
 
FOTO: captură Prima TV  |  Insider politic
 
viewscnt

Din aceeași categorie