Kazahii testează litoralul românesc al Mării Negre

Kazahii testează litoralul românesc al Mării Negre

Mai multe agenţii de turism din Kazakhstan testează zilele acestea Litoralul Românesc şi Delta Dunării. Dacă le place îşi vor trimite turiştii aici cu avioane charter chiar de vara viitoare. Un avion a adus pe aeroportul Mihail Kogălniceanu câţiva din cei mai mari touroperatori din ţara central-asiatică.

Este pentru prima oară în ultimii 3o de ani când reprezentanţi ai unor turoperatori importanţi din Astana, capitala statului Kazah vin să vadă hotelurile şi ce avem de oferit la munte, în Deltă si la mare pentru a ne include în cataloagele lor turistice. Vor fi ghidaţi în România de un conaţional din Republica Moldova care-i va duce timp de 7 zile în cele mai frumoase locuri. Iar misiunea nu este deloc uşoară.

Turiştii kazahi preferă hotelurile de patru stele, modernizate sau noi, cu piscină proprie şi apropiate de plajă, din staţiunea Mamaia şi din Mamaia Nord. De regulă, aleg servicii cu demipensiune.

Când vine vorba de munte, turiştii din Kazahstan ar vrea să vadă trasee turistice şi sunt mari amatori de istorie şi obiceiuri locale. Primul călător care ne-a vizitat ţara este chiar ambasadorul kazah la Bucureşti.

Touroperatorii prezenţi de azi în ţara noastră au cea mai mare experienţă pe piaţa turistică din Kazahstan în prezent operând doar pe Grecia şi Turcia.

România vizează în principal turişti din Kazahstan cu venituri peste medie. De aceea gazdele vor prezenta numai hoteluri de patru şi cinci stele, atât în regim all-inclusive, cât şi doar cu mic dejun.

Organizatorii spera că după acest infotrip agenţii de turism kazahi vor introduce România cu Litoralul, cu Delta şi cu muntele în cataloagele lor şi ar putea începe să trimită grupuri chiar din anul urmator.

viewscnt

Din aceeași categorie