La Selly Show se va dezbate subiectul educaţiei în România!

La Selly Show se va dezbate subiectul educaţiei în România!

Sâmbătă, la Prima TV, de la ora 20.00, în Selly Show se va aborda un subiect de actualitate, care a declanşat de-a lungul timpului discuţii controversate: educaţia.    
Preocuparea pentru educaţie este în prezent cu atât mai stringentă cu cât şcoala se desfaşoară online, constrânsă de contextul pandemic. În plus, accesul la ore este condiţionat de impasul tehnologic resimţit de mulţi dintre copii. Pe de altă parte, o mare parte dintre dascăli nu sunt familiarizaţi cu platformele online, ceea ce face ca transmiterea şi calitatea informaţiei să fie afectate.
Cele menţionate sunt doar o parte dintre subiectele care vor aprinde schimbul de idei dintre Selly şi cea care a acceptat provocarea de a fi prezentă în platou, doamna Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educaţiei care a deţinut 4 mandate. Deşi au fost invitaţi mai mulţi foşti miniştri a educaţiei, inclusiv cel in exerciţiu, în persoana doamnei Monica Anisie şi în ultimii 30 de ani România a avut nu mai puţin de 28 de astfel de miniştri, Selly se va afla faţă în faţă cu un ministru controversat, dar care a acceptat provocarea unei discuţii asumate.
Sâmbătă, de la ora 20.00, la Prima TV, telespectatorii vor avea parte de o dezbatere dinamică, cu momente de sinceritate sau de dispută, în care vor fi radiografiate problemele cu care se confruntă în prezent învăţământul românesc, punctele sale forte sau din contră, lipsurile care definesc anumite instituţii de învăţământ.
Telespectatorii vor afla pe parcursul ediţiei ce s-a făcut, ce nu s-a făcut, care sunt argumentele sau care sunt scuzele, cât de pregătiţi sunt elevii dar şi cât de pregătiţi sunt şi dascălii, de ce mulţi dintre elevi se retrag din şcoală sau cum sunt educaţi copiii românilor care aleg străinătatea.
Educaţia ramâne un capitol intens cu atât mai mult cu cât în luna mai, la trei luni de la debutul pandemiei, în jur de un milion de copii nu aveau acces la şcoala online iar tehnologia este un prag greu de trecut şi în prezent.

Nu rataţi Selly Show din 12 decembrie, ora 20.00, la PrimaTV. Dezbaterea dintre un fost elev şi un fost ministru va duce discuţia despre educaţie la alt nivel.

viewscnt

Din aceeași categorie