Litoralul românesc, doar pentru adulţi

Litoralul românesc, doar pentru adulţi

Alegerea unui hotel unde să petreci un concediu sau doar câteva zile cu copiii, poate fi o adevărată încercare. Din păcate, litoralul românesc e conceput mai degrabă pentru petreceri de adulţi şi mai putin pentru familiile cu copii.

Agenţii de turism sunt însă optimişti. Acest segment se va dezvolta şi la noi odată cu creşterea cererii.

Cazare “child friendly” este sintagma pe care o căutăm atunci când vrem să plecăm cu cei mici la drum. Hotelurile destinate familiilor cu copii trebuie să aibă obligatoriu loc de joacă: unul în aer liber, dar şi unul în interior, pentru zilele când vremea le mai joacă feste turiştilor. Piscinele sunt de departe locurile care îi atrag pe cei mici ca un magnet. Şi dacă mai au si tobogane, atunci distracţia este garantată. Iar dacă locurile de distracţie au şi supraveghetori şi personal calificat, atunci cu atât mai bine.

Pentru copii, un astfel de loc este un adevarat paradis.

Atunci cand se plictisesc de bălăceală, pot încerca alte activităţi extrem de atractive. Atelierele de pictură, cinematografele sau locurile de joaca unde îşi fac apariţia diverse personaje de desene animate.

Asta înseamnă distracţie pentru copii şi timp de relaxare pentru cei mari. Turiştii recunosc că scot bani frumoşi din buzunare pentru o astfel de vacanţă, dar spun că merită.

Unităţile de cazare cu facilităţi pentru copii sunt din ce în ce mai căutate şi în România, mai ales pe litoral. La malul Mării Negre în România există puţin peste 30 de hoteluri cu regim de cazare all inclusive, cifra incomparabilă cu hotelurile care oferă acest regim de cazare pe litoralul din Bulgaria.

După ce în ultimii ani tot mai mulţi români au ales să îşi petreacă vacanţele pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc, datorită facilităţilor pe care le pun la dispoziţia turiştilor familişti, hotelierii din ţara noastră par să fi înteles şi ei că turismul de familie le-ar putea aduce câştiguri frumuşele şi s-au reorientat. Aşa se face că din ce în ce mai mulţi nvestesc acum în acest tip de servicii.

viewscnt

Din aceeași categorie