Marius Saizu, premiat de Casa Regală a României

Marius Saizu, premiat de Casa Regală a României

Jurnalistul Focus Marius Saizu a fost premiat de Casa Regală a României. Alteţele sale i-au înmânat premiul pentru jurnalism de război şi în zone de conflict. Numai anul acesta a fost de patru ori în Ucraina, unde a realizat o serie de materiale ,,Focus în prima linie”. Alături de el au fost premiaţi şi alţi ziarişti care au relatat evenimentele cauzate de războiul din Ucraina, dar şi organizaţii precum ,,Salvaţi Copii” şi Salvamont.

De la început războiului din ţara vecină, Marius Saizu a fost de patru ori în Ucraina. A relatat din oraşele bombardate şi distruse de invazia rusă în cadrul campaniei ” Focus în prima linie”. A simţit din primul moment că trebuie să fie în Ucraina. Însă ce a găsit acolo i-a depăşit orice aşteptare, iar emoţiile au fost copleşitoare.

Alături de colegul nostru Marius Saizu au fost premiaţi şi alţi jurnalişti care au relatat din zonele de conflict, dar şi organizaţii civice.

,,Salvaţi Copiii” a primit o recunoaştere pentru implicarea civică şi ajutorul umanitar pe care ong-ul l-a oferit atât în pandemie cât şi la graniţele ţării atunci când războiul din Ucraina a început. În cadrul galei organizate de Casa Regală a României a fost premiat şi Salvamontul, pentru curaj şi acţiunile în care au reuşit să-i salveze pe oamenii rămaşi blocaţi pe munte.

Gala a fost organizată în contextul provocărilor lumii actuale: războiul şi pandemia.

viewscnt

Din aceeași categorie