Masa de Crăciun, mai scumpă

Masa de Crăciun, mai scumpă

Masa de Crăciun a românilor va fi mai scumpă faţă de ceilalţi ani! Preţurile au crescut considerabil la alimentele de bază, iar până la Crăciun este posibil să avem parte de şi mai multe scumpiri, avertizează cei din industria alimentară! Oamenii s-au resemnat şi spun că, în acest an pe masă va fi mai puţină mâncare!

Sărbătorile vin, însă este posibil să nu mai vedem coşurile de cumpărături la fel de pline ca în anii trecuţi. Pandemia, creşterea preţului la energia electrica şi la gaze sunt doar câţiva din factorii ce au dus la o scumpire a alimentelor.

n acest an, coşul de Crăciun va fi cu 25% mai scump decât anul trecut sau…cu 25 la sută…mai gol. Preţurile alimentelor cresc deja de câteva luni şi nu există vreun semn că s-ar opri. Uleiul şi produsele de panificaţie sunt mai scumpe cu 20%. Iar până la Crăciun, acelaşi lucru se aşteaptă şi la carnea de porc.

În această situaţie, oamenii au o singură variantă… să cumpere mai puţin pentru masa de Crăciun.

Potrivit Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură din cadrul ONU spune că….preţurile la mâncare au ajuns, acum, la maximul ultimilor 10 ani.

viewscnt

Din aceeași categorie