O tânără învăţătoare predă zi de zi lecţii de viaţă

O tânără învăţătoare predă zi de zi lecţii de viaţă

La doar 25 de ani, o învăţătoare schimbă destine la o şcoală dintr-un cartier mărginaş al oraşului braşovean Săcele. Într-un loc în care nici băieţii care livrează pizza nu se încumetă să ajungă de teama scandalurilor, Florentina Tituleac a devenit zâna bună a copiilor de acolo. A reuşit chiar să-i atragă la şcoală şi să-i facă să înveţe. Pentru merite deosebite, Florentina a primit de la Klaus Iohannis distinctia pentru invatamant in grad de cavaler.

Florentina a ajuns la scoala din Gârcini in urma cu 4 ani. Aici a gasit copii saraci şi timizi, care se simteau marginalizati. Şia dat seama că micuţii aveau nevoie de un singur lucru pentru a se descătuşa: încredere. Şi a inceput să lucreze la acest lucru. Pentru a-i atrage pe copii la şcoală, dar şi pentru a-i face să fie atenţi şi receptivi la ore, Florentina a creat un sistem de recompense.

La scoala din Gârcini, rata de promovabilitate este extrem de mică, abandonul fiind ceva uzual. Pentru a-i aduce pe copii la şcoală, Florentina a avut mult de lucru, dar a făcut totul cu inima. A incercat sa inteleaga nevoile celor mici si nu de putine ori parintii s-au trezit cu ea la poarta, cerandu-le sa trimita copiiI sa invete carte.

După 4 ani la Gârcini, Florentina spune cu mandrie ca pe multi i-a intors din drum atunci cand voiau sa abandoneze. Mai ales că a avut de infruntat multe provocări.

La doar 25 de ani, Florentina Tituleac predă zi de zi lecţii de viaţă. Tânăra ştie că doar dacă îi oferi unui copil şansa de a învăţa, acesta poate avea o viaţă mai bună. Florentina e sufletul scolii, o recunoaste si directorul care o sustine in toate demersurile ei.

Florentina a primit, datorita meritelor sale in activitatea didactica, distinctia pentru invatamant in grad de cavaler inmanata chiar de la presedintele tarii, Klaus Iohannis, dar si distinctia MERITO 2021.

viewscnt

Din aceeași categorie