Ora de Profit.ro: Cel mai bine plătit job al săptămânii - 5.000 de euro pe lună

Domeniul IT a spulberat orice concurenţă săptămâna aceasta în ceea ce priveşte salariile. Cel mai bine plătit job al săptămânii este unul de Deep Learning Engineer într-o companie care analizează datele despre planetă şi mediul înconjurător, oferind soluţii de management al resurselor de ape, păduri, adaptare climatică şi prevenirea dezastrelor, arată platforma Bestjobs.ro într-o analiză pentru Ora de Profit.ro.

Salariul este de 5.000 de euro pe lună şi presupune relocare în Luxemburg. Următoarele cele mai mari 3 salarii ale săptămânii vin tot din IT: 4.000 de euro pentru un Full Stack Software Engineer, 3.500 de euro pentru un Senior Java Developer şi 3.000 de euro pentru un Senior Web Developer. Joburile sunt în companii din România şi nu presupun prezenţa fizică la birou. Vânzările rămân domeniul cu cea mai mare rată de angajare şi cel mai mare volum de job-uri disponibile. Deşi Bucureştiul este în continuare cel mai bun oraş din ţară pentru a-ţi găsi un job, vin tare din urmă Braşov şi Târgu Mureş.

Angajatorul care a primit cele mai multe CV-uri săptămâna aceasta a fost o companie din domeniul furnizării de energie, care angajează 50 de persoane, iar job-ul pentru care s-au depus cele mai multe aplicări – peste 450 – a fost unul de asistent comercial pentru un magazin online. Topul celor mai dorite domenii pentru job-uri remote este deschis de vânzări, urmate de call center şi IT.  În ceea ce priveşte oferta şi cererea de job-uri, Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Târgu Mureş sunt în top cu domenii precum vânzări, financiar, IT şi marketing. La polul opus, cea mai slabă ofertă şi cea mai slabă cerere de job-uri o regăsim în Giurgiu, Alba Iulia, Bacău, Suceava, Satu Mare şi Deva, iar domeniile cel mai puţin căutate şi dorite sunt babysitter, educaţie, turism şi horeca.

viewscnt

Din aceeași categorie