Ora de Profit.ro: Recrutările vor creşte anul acesta. În ce domenii vor creşte salariile

Printre domeniile cu cele mai mari salarii în 2021 s-au numărat IT / Telecom, Medicină / Sănătate, Inginerie şi Management. Prognoza este că în 2022 aceste salarii vor creşte cu 10-20%.

Poziţiile cu cele mai mici salarii medii nete s-au înregistrat în domenii precum Administrativ / Secretariat, Call Center, Turism / Horeca, spune Sorina Faier, Elite Searchers, la emisiunea Ora de Profit.ro.

Din păcate aceste salarii vor rămâne în continuare mici şi în 2022.

Estimăm că recrutările noastre pentru top management în 2022 vor creşte cu 20%, middle cu 15% şi specialiştii cu 30%.

Cerinţele cele mai multe vor fi pentru GM, Marketing Mg, Chief Transformation Officer, SM, CFO, CSO, CDO, pentru specialişti IT, ingineri în energie regenerabilă şi automatizări.

Beneficiile cele mai cerute de candidaţi vor rămâne: lucrul de acasă sau hibrid. Majoritatea optează pentru 3 zile acasă şi 2 de la birou dar delinde de domeniu.

Muncă remote şi importantă abilităţilor digitale rămân tendinţe de baza şi în 2022, iar nevoia de eficientizare a procesului de recrutare devine prioritate pentru angajatori

La acestea, se adaugă aşteptarea că angajatorul să fie flexibil cu privire la formă de colaborare (CIM, PFA sau SRL), în special pentru recrutarea seniorilor din domeniul IT.

2021 a adus salarii mai mari, cu 25% mai multe joburi şi un interes crescut pentru muncă remote. În 2022, va creşte competiţia pentru talente, vor apărea noi beneficii extrasalariale, iar angajaţii îşi vor schimbă jobul mai des.

Pe măsură ce numărul de joburi creşte şi cererea de forţă de muncă depăşeşte oferta, companiile se văd nevoite să facă eforturi suplimentare pentru a atrage, dar şi pentru a păstra specialiştii potriviţi.

viewscnt

Din aceeași categorie