PĂRINTELE FRANCISC DOBOŞ: “CONTEAZĂ CUM NOI RĂMÂNEM VII, ÎNTR-O LUME MOARTĂ DE FRICĂ”

PĂRINTELE FRANCISC DOBOŞ: “CONTEAZĂ CUM NOI RĂMÂNEM VII, ÎNTR-O LUME MOARTĂ DE FRICĂ”
Credinţa e în fiecare dintre noi, iar pandemia de coronavirus nu pune credinţa şi raţiunea un opoziţie. În Duminica Paştelui catolic, părintele Francisc Doboş a vorbit cu Sebastian Zachmann despre vremurile credinţei. “Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacţionăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu. Strigăm “Jos pandemia!” Cum să o dăm jos? Cipul este frică. Tuturor ne este frică! Nici mie nu-mi place masca, nu-mi plac restricţiile, dar în acelaşi timp, folosind mintea şi raţiunea, ne dăm seama că nu putem exagera”, spune părintele Doboş.
 
La Prima TV, la “Insider politic”, preotul Doboş a povestit deschis despre vaccinare şi relaţia dintre politica si…Dumnezeu.  “Abia aştept să mă vaccinez. Credinţa şi raţiunea nu sunt una împotriva celeilalte. Un om credincios reuşeşte să dăruiască şi să recunoască ştiinţei meritele ei, fără să facă din ştiinţă un alt idol. Biserica este chemată nu să facă politică, ci să formeze mireni, oameni laici care să se implice. Dacă laicii noştri nu fac politică, atunci încape pe mâna cui? Şi ne mai mirăm că avem o astfel de politică astăzi? Politica fără Dumnezeu nu este altceva decât un troc. Mimam interesul public, când de fapt ne interesează doar interesele de grup.”
Provocat de jurnalist, preotul Francis Doboş a vorbit despre revolta celor ieşiţi în ştrada, dar şi despre cum sa urmam calea lui Dumnezeu. “Putem să facem dreptate în această lume cu forţă, cu violenţă, cu razvratirea, dar nu este calea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne învaţă şi nu ne îndeamnă să fim blegi, să fim neimplicaţi, moi, ci să fim fermi.”
 
În zi de mare sărbătoare, de Sfintele Pasti celebrate de catolicii din întreaga lume, părintele Francis Doboş a vorbit deschis despre locul de unde vine credinta fiecaruia. “Învierea lui Hristos din morţi nu este ceva de povestit, este ceva de trăit. Trăiesc Învierea doar aprinzând o lumânare? Dacă nu îmi aprinde o flacăra interioară, rămâne doar un gest mecanic. La Dumnezeu nu ajungem prin fibră optică”. i-a marturisit preotul lui Sebastian Zachmann, la Prima TV.
Hristos a înviat!
 

 

viewscnt

Din aceeași categorie