Săptămâna aceasta, maestrul Horia Vîrlan recomandă părinţilor o delicioasă reţetă pentru cei mici: Sandwich cu pate de ficat pregătit în casă
Ingrediente pentru 4 persoane:
· 400 g de ficăţei de pasăre, curăţaţi de pieliţe şi spălati
· 2 linguri de unt
· 600-700 ml de lapte
· ½ ceapă mică tocată mărunt
· 1 căţel de usturoi tocat mărunt
· 250-300 ml de supă de pasăre
· ½ linguriţă de cutit de sare
· 1 crenguţă de cimbru
· Ardei gras colorat, ridichi de lună, castraveţi, roşii cherry, fire de chives sau ace de rozmarin=decoruri pentru pregătirea pisicuţei şi a şoricelului
Mod de preprare:
Puneţi ficăţeii într-un bol şi acoperiţi-i cu lapte. Lăsaţi ficăţeii să stea în lapte peste noapte sau măcar 5-6 ore, apoi scurgeţi-i bine de lapte.
Încingeţi untul într-o crăticioară şi sotaţi uşor ceapa tocată, apoi adăugaţi ficăţeii, puţina sare şi supă. Fierbeţi la foc domol ficăţeii, până s-au pătruns, adăugând usturoiul la jumătatea fierberii şi cimbrul. După ce supa a căpătat consistenţă de sos, pasaţi-o împreună cu ficăţeii într-un blender sau cu ajutorul unui mixer de mână.
Tăiaţi felii de pâine în forme rotunde, apoi ungeţi-le cu pateul răcit şi aşezaţi-le pe o farfurie. Cu ajutorul legumelor creaţi ochişori, urechiuşe şi boticuri, iar cu ajutorul firelor de rozmarin sau chives creaţi mustăţile.
Serviţi sandwich-urile cu salată verde!