Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Turismului. Sunt cele mai curate plaje de pe toată riviera românească şi arată ca-n reviste. Una e în Mamaia, câte două în Năvodari şi Eforie şi o alta în Olimp. Din păcate, România are doar şase astfel de plaje, în timp ce vecinii bulgari se mândresc cu 13.

Cele mai curate plaje de pe litoral se gasesc in nordul litoralului si sunt certificate cu distinctia “Blue Flag”. Au nisip fin, sclipesc de curatenie, sezlongurile si umbrelele sunt aerisite si serviciile pe nisip sunt nenumarate.

Plajele certificate “Blue Flag” trebuie să aibă un număr suficient de salvamari, echipamente de intervenţie în caz de incendiu, plan de acţiune în caz de poluare, patrule pe plajă, rezerve de apă potabilă, acces şi toalete pentru persoanele cu dizabilităţi, facilităţi sanitare bine dotate, apă neafectată de reziduuri industriale

Criteriile nu sunt uşor de îndeplinit şi necesită o investiţie financiară considerabilă, mai ales că în România perioada de sezon estival durează aproximativ două luni. In ultimii ani, turistii care au ales sa vina pe litoralul romanesc, au devenit mai pretentiosi. Cauta confort, curatenie, o apa limpede dar si multe alte facilitati care le-ar face sejurul mai relaxat si mai confortabil: salvamari, corturi de prim ajutor si locuri de hidratare.

Spania este lider mondial în ceea ce priveşte plajele Blue Flag, cu nu mai puţin de 590. În clasament urmează Grecia şi Turcia. Vecinii de la sud, bulgarii, au 13 astfel de plaje.

Distinctia “Blue Flag” – Steagul Albastru, este considerat un simbol al protecţiei mediului la cel mai înalt standard.

viewscnt

Din aceeași categorie