Spitalul construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă este aproape de finalizare

Spitalul construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă este aproape de finalizare

Spitalul construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă ar putea fi funcţional în prima jumătate a anului viitor, după ce va fi făcută recepţia şi după ce vor fi avizate şi serviciile medicale. Asociaţia s-a confruntat de-a lungul timpului cu probleme legate de livrări de echipamente sau cu schimbări de preţuri.

Oana Gheorghiu de la Asociaţia Dăruieşte Viaţa a declarat la emisiunea Insider politic, de la Prima TV, că spitalul construit de asociaţie este aproape de finalizare.

”Suntem foarte aproape de finalizare, dar am avut nişte mari întârzieri în proiect, atât în ceea ce priveşte livrarea de echipamente, avem livrări cu termen de 6 luni, de 8 luni, de 10 luni, preţuri care se schimbă peste noapte, preţuri care au valabilitate trei ore. Credem că va fi gata la finalul anului. Lucrăm la partea de mobilare, dar într-un spital nu e ca acasă când ai terminat construcţia şi vii cu mobila. Într-un spital vii cu mobilierul peste care vii cu nişte instalaţii. Şi aici suntem, se face mobilierul, urmează să se pună instalaţiile. Este un mobilier customizat, e un mobilier pe care îl facem special pentru spital, astfel încât o să vedeţi, copilul şi părinţii să nu se mai simtă ca într-un spital şi să aducem cât mai mult zona asta caldă, de căldură, ca de acasă. Părintele va avea loc şi va sta lângă copil în spital, ei trebuie să se simtă ca acasă pentru că ani de zile nu s-a pus preţ pe psihicul pacientului şi încă nu se pune suficient preţ pe psihicul pacientului, dar în tratarea şi vindecarea unei boli, psihicul este extrem de important”, a declarat Oana Gheorghiu.

Întrebată când va fi deschis acest spital, Gheorghiu a precizat că în prima jumătate a anului viitor.

”Credem că în prima jumătate a anului viitor va fi complet funcţional, asta pentru că după ce terminăm totul, începem recepţia şi vom avea o întâlnire cu autorităţile statului, doar ştim ce înseamnă o recepţie şi sperăm să nu avem probleme. După ce terminăm recepţia, urmează partea de autorizare a serviciilor medicale. Aici este spitalul Marie Curie care va trebui să facă asta. Noi, între timp, facem o analiză de echipamente medicale. Am sperat multă vreme că vom avea suport pe zona asta de achiziţii de echipamente, dar nu ne-am mai propus să aşteptăm”, a declarat Oana Gheorghiu.

Oana Gheorghiu a adugat că Asociaţia Dăruieşte Viaţa îşi doreste să facă din Spitalul Marie Curie, un campus medical.

viewscnt

Din aceeași categorie