Starea Naţiei de vacanţă

Prima TV şi producătorii emisiunii Starea naţiei le-au pregătit telespectatorilor o surpriză în august. O lună întreagă de emisiune de luni până joi, de la ora 22.30, la Prima TV. Acelaşi format, care foloseşte uneltele umorului pentru a taxa derapajele din societate şi pentru a dezvolta spiritul critic al privitorilor, dar cu o abordare ceva mai relaxată. Ca de vacanţă.

Emisiunea va fi prezentată de Ştefania Cîrcu, care s-a alăturat echipei Starea naţiei în urmă cu un an. Ştefania are 24 de ani, este actriţă de teatru şi film, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti, şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Bucureşti, Arta Actorului. Este cunoscută în cinematografie pentru rolul din “Mia îşi ratează răzbunarea” (2020), pentru cel din spectacolul de teatru “Neguţătorul din Veneţia” (2019), pus în scenă la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, dar şi pentru intervenţiile alături de Dragoş Pătraru din emisiunea Starea Naţiei.

Dragoş Pătraru a spus despre acest proiect de vacanţă: ”Am mare încredere că publicul o va îndrăgi pe Ştefania din primul minut al emisiunii. Are ce-i trebuie pentru a reuşi.” Întrebat cum crede că va primi publicul ideea, realizatorul Starea naţiei a declarat:
”Avem de-a face cu prea mult testosteron în presa românească.  Iar cotele misoginismului sunt îngrijorătoare, cum se întâmplă şi-n politică, unde câte o femeie e promovată ici-colo, doar ca să dea bine.”

Despre ideea proiectului, Pătraru a adăugat: ”Sigur, nu inventăm noi apa caldă. Am văzut modelul ăsta făcut cu mare succes la americani. Jon Stewart, la The Daily Show, îi lăsa la pupitru în vacanţe pe oamenii din echipa lui. I-am văzut crescând aşa pe John Oliver, pe Samantha Bee, pe Steven Colbert, pe Trevor Noah, care a şi rămas până la urmă să facă emisiunea. Am vrut să facem asta în fiecare an, dar până acum nu am găsit partenerii care să-şi asume alături de noi investiţia în oameni tineri. Şi pentru asta le mulţumesc celor de la Prima TV, care au înţeles că lucrurile bune necesită nu doar bani, ci şi răbdare şi multă muncă.”

viewscnt

Din aceeași categorie