Toamnă bogată în premiere la Cinemaraton

Toamnă bogată în premiere la Cinemaraton

Filme româneşti de colecţie, transmisiuni în direct de la marile festivaluri de film din Europa şi de la gale ale cinematografiei româneşti şi mondiale. Toamna lui 2022 se anunţă una a marilor premiere la Cinemaraton. De altfel, joi, 29 septembrie, postul de televiziune a ocupat locul 9 în topul audienţelor în prime time, pe targetul 18-54 urban, cu 0,63 puncte de rating, potrivit datelor Kantar Media. Apetitul telespectatorilor pentru film românesc este în continuă creştere iar Cinemaraton oferă, în această toamnă, titluri precum:  “Concert" al lui Radu Mihăileanu, "Berliner" de Marian Crişan, "Grindul Sacalilor”, regizat de de Nap Toader (2022), "Lemonade" al Ioanei Uricariu (2018) sau "Dosarul 631" al regizorului Marius Barna (2022),  “#dogpoopgirl” (2020), regizat de Andrei Hutuleac, “Aniversarea unui actor absen”, de Dan Chisu, “Elisabeta Rizea”, a lui Mihai Constaniescu sau “Procesul” lui Claudiu Mitcu.

Nu vor lipsi din grila Cinemaraton filme ale regizorilor consacraţi Dan Piţa, Mircea Mureşan, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Şerban Marinescu, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, Radu Jude, Mircea Danieliuc, Stere Gulea, Elisabeta Bostan, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu,  Nicolae Mărgineanu, Horaţiu Mălăiele, Laurenţiu Damian  sau Corneliu Porumboiu. Sunt sigur că toamna aceasta iubitorii de film românesc vor avea de unde allege”, spune Adrian Bucă, director Cinemaraton.

Pe 29 septembrie, în prime time, în intervalul 19.00-23.00, filmul “Mihai Viteazu Călugăreni”, difuzat de la 20:00, a avut un rating  mediu de 0,54 iar “Mihai Viteazu Unirea”, difuzat de la 21:40, un rating de 0,93, cifre ce au plasat Cinemaraton  în top 10 audienţe.

viewscnt

Din aceeași categorie