Top 3 cele mai periculoase E-uri din alimente obisnuite. Te pot imbolnavi de cancer

Top 3 cele mai periculoase E-uri din alimente obisnuite. Te pot imbolnavi de cancer
Foarte multe produse pe care le cumparam din magazin si le mancam regulat contin unul sau mai multe E-uri extrem de periculoase.

1. E-102

Unul dintre cele mai daunatoare este E-102, sau tartrazina, un colorant alimentar galben, solubil in apa, care se obtine artificial. Este periculos pentru ca poate determina aparitia tumorilor tiroidiene sau a crizelor de astm.

E-102 se gaseste in bauturi racoritoare, budinci instant, chipsuri, creme pentru prajituri, supe la plic, sosuri, inghetate, acadele, bomboane, gume de mestecat, martipan, gemuri, jeleuri, marmelade, mustar, iaurturi, muraturi sau creme de fructe.

In plus, gasim acest colorant periculos si in diverse cosmetice de culoare galben-intens si chiar si in unele medicamente.


2. E-211

Un alt "E" periculos este si E-211, benzoatul de sodiu, un conservant interzis in SUA, dar folosit in Romania.

Benzoatul de sodiu poate produce iritatii ale pielii si agravarea astmului in cazul persoanelor alergice la aspirină. Aceste efecte sunt accentuate atunci cand E 211 este consumat impreuna cu E-102.

Acest aditiv afecteaza si ADN-ul, sistemul respirator, rinichii si ficatul si este iritant pentru ochi si piele daca folositi produse cosmetice care il contin.


3. E-131

E-131 este un colorant albastru care poate provoca greata, scaderea tensiunii arteriale, tremurat, precum si probleme respiratorii. Colorantul este inclus in grupa substantelor care produc cancer la diferite organe interne.

E-131 se gaseste in torturi, jeleuri, bomboane, lichior albastru Curacao, prajituri, inghetata si sucuri cu nuante de albastru.

Acest aditiv trebuie eliminat din dieta copiilor.

E-131 este interzis in Australia, SUA si Norvegia.
viewscnt

Din aceeași categorie