Vacanţe de iarnă mai scumpe cu 30%

Vacanţe de iarnă mai scumpe cu 30%

Vesti proaste pentru cei care vor să îşi petreacă sărbatorile la munte! Vacantele vor fi mai scumpe cu până la 30%. De vină sunt restricţiile impuse de pandemie precum şi decizia guvernului de a majora salariul minim cu 10%. Anuntul a fost făcut de catre membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, care au semnat si un manifest pe care îl vor trimite Guvernului. Cer că acest sector să nu mai fie printre primele sacrificate în caz de lockdown.

Anunţul Executivului că salariul minim pe economie va creste cu peste 10% nu a fost o veste bună pentru toată lumea. Patronii de hoteluri şi pensiuni şi-au dat seama că le vor creste cheltuielile , pe care evident, trebuie să le recupereze de undeva. Iar majorarea tarifelor a fost doar pasul următor. Asta înseamnă ca vacanţele din acest sezon de iarnă vor fi mai scumpe cu până la 30%. Iar restrictiile impuse de pandemie sunt alt motiv de scumpiri şi îngreunează şi mai mult domeniul ospitalităţii.

Reprezentanţii Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalitatii au redactat şi un manifest în care cer luarea imediata de măsuri ferme, în special financiare si fiscale , astfel încât industria HORECA să poata supravietui. Patronii de restaurante, terase , baruri sau organizatorii de evenimente vor activarea reala a somajului tehnic şi plafonarea taxelor pe salariu.

Manifestul HORECA ar trebui să ajungă urgent pe masa Guvernului însă, cum cabinetul Câţu a fost demis, cel mai probabil va mai dura pana când documental va fi în atenţia celor care pot demara discutii cu reprezentanţii HORECA.

viewscnt

Din aceeași categorie