VIDEO Rareş Bogdan, la Insider Politic: În momentul acesta istoric, această alianţă, PSD-PNL, rebuie să co-existe

VIDEO Rareş Bogdan, la Insider Politic: În momentul acesta istoric, această alianţă, PSD-PNL, rebuie să co-existe

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a afirmat că alianţa PNL – PSD trebuie să existe în acest moment şi a precizat că dacă el face scandal şi mai fac acest lucru încă doi, trei, atunci „lucrurile se duc naibii şi nu-i bine să se ducă”.

Rareş Bogdan a fost întrebat, la emisiunea Insider Electoral de la Prima TV, dacă nu are un junghi în stomac că este pe aceeaşi listă cu PSD la alegerile europarlamentare.

„Eu am trecut, am învăţat că trebuie să treci peste orgolii şi peste lucruri. Am fost atacat, am fost maimuţărit, am fost atacat subteran, ultima dată cu ceasuri. Aşa că ar trebui să fiu foarte supărat. Am fost jignit. Dar ştiu un lucru. În momentul acesta istoric, această alianţă trebuie să co-existe. Dacă eu fac scandal şi mai fac doi, trei la nivelul meu, lucrurile se duc naibii şi nu-i bine să se ducă. Vedem ce se întâmplă. Tocmai au spart frontul la Harkov şi abia au reuşit să revină după ce au trimis cele mai multe trupe de elite de la începutul războiului, au concentrat în nord ucrainenii. Nu e un joc mărunt să ţii o ţară care are 650 de kilometri, în stabilitate într-un astfel de moment. Lucrurile evoluează prost din păcate”, a declarat Rareş Bogdan.

El a comentat ăi afirmaţia liderului PSD Marcel Ciolacu potrivit căreia  i-a scos pe liberali din mocirlă.

„Recunosc că exprimarea mi s-a părut cel puţin nefericită, mai ales că noi am avut o şedinţă de coaliţie, luni, în care, chiar dacă eu am întârziat puţin la ea, venind de la Malaga, din rândul comunităţilor de români din Andaluzia, a fost tocmai asta discuţia. Noi cei zece, cei cinci care conducem Partidul Naţional Liberal, cei cinci care conduc Partidul Social Democrat, ca să o luăm în ordine, Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan, Lucian Bode, Dan Motreanu, George Flutur, respectiv, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, ne-am dovedit, chiar dacă am participat la mitinguri electorale cu mii de oameni, la dumneavoastră, la Suceava au fost opt mii de oameni, marţi, au fost 2500 la Galaţi, unde nu avem nici preşedinte de Consiliu Judeţean, nici primari, avem doar 12 primari şi au fost 2500 de oameni, am avut mii de oameni în multe locuri şi sigur că te înfierbânţi când vezi în faţă oameni, presă, jurnalişti, diasporă, care are o problemă încă cu vechiul socialist şi cu noul socialist şi cu toate astea, ne-am dovedit foarte calmi, foarte raţional, gândindu-ne la stabilitate şi la viitorul României şi la atragerea de banii europeni”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan consideră că a fost o exprimare nefericită a lui Marcel Ciolacu.

„Eu cred că a fost o exprimare uşor nefericită, să spunem aşa. Nu ne-a scos nimeni din groapă, nici noi pe ei, nici ei pe noi. Pur şi simplu am făcut o căsătorie de convenienţă, cum foarte corect a spus, pentru ca să păstrăm stabilitatea României şi pentru a realiza ceva, pentru că e un lucru important. În afară de stabilitate, în afară de pericolul de la Est, am reuşit o chestiune. Să trecem printr-o criză energetică înfiorătoare care a îngenunchiat economii mai puternice decât a noastră şi, de asemenea, să facem faţă provocărilor de securitate în momentul în care am spus... că nimeni nu ştia cum evoluează, cât de slabă sau de puternică e armata lui Putin, ce face Şoigu şi Gerasimov sau Patruşev. Nu ştiam. Îi vedeam mai puternici decât sunt în realitate. Aşa era proiecţia lor în spaţiul public.  Şi cu toate astea ne-am dus înainte şi am reuşit o chestiune care pentru mine e vitală. Şi ţine de alegerile locale şi de alegerile europarlamentare~, a mai afirmat Rareş Bogdan.

El s-a referit la atragerea de fonduri europene, care dezvoltă infrastructura în multe zone ale ţării.

Rareş Bogdan a subliniat că şi primarii PNL au reuşit să aducă fonduri europene.

„Gheorghe Flutur a adus banii europeni la Suceava, trei miliarde de euro. Emil Boc la Cluj, cât Cipru şi Malta la un loc, patru miliarde de euro. Primarul Ciprian Ciucu, la sectorul 6, 600 de milioane. Ştiţi cât a adus doamna Clotilde Armand? Două milioane”, a povestit liderul PNL.

Întrebat dacă nu găseşte exemple de bune practici şi la primarii PSD, Rareş Bogdan a răspuns: „Vă dau un exemplu ca să fiu corect. Domnul Băluţă, 800 de milioane de euro”. 

El a mai fost întrebat de ce nu a fost Daniel Băluţă candidat la Primăria Capitalei.

„Nu ştiu, că nu eu pun la Primăria Capitalei. Domnul Băluţă n-a intrat la PNL. Dacă era la PNL, îl propuneam. Era la PSD, deci acolo  este mai mare domnul care ne-a spus că ne-a scos din groapă.

Ştiţi care e problema? Noi suntem ca şi cei care...ca şi pasărea Phoenix. Ne-a scos din groapă, dacă domnia aşa consideră, noi am considerat că e un parteneriat, îl informăm că ne batem pentru 30%. Azi avem 26%, 27%.”, a punctat Rareş Bogdan care a adăugat că PNL doreşte primul loc la alegerile locale.

În ceea ce priveşte numărul  primarilor racolaţi de PSD, liderul PNL a afirmat: „168 de primari au luat ei, 112 noi. Deci au un plus de 52 ca să fiu corect. Noi am luat majoritatea de la PMP, USR, independenţi şi ca să fiu corect până la capăt, şi de la PSD. Ei cu un plus, pentru că au luat doi primari de municipii, Târgu Jiu.... Noi n-am luat de municipii de la PSD. Ei au luat municipii reşedinţă. Au luat Târgu Jiu şi Ploieşti”, a mai declarat Rareş Bogdan.

viewscnt

Din aceeași categorie