Vremuri grele pentru micii producători

Vremuri grele pentru micii producători

Vremuri grele pentru micii producători. Din cauza cerererii reduse, fermierii au ajuns să îşi arunce marfa la gunoi. Aşa de rău n-a fost nici în anii pandemiei, spun oamenii. Disperaţi, încearcă să găsească soluţii de avarie. Pentru a evita cheltuielile de transport şi pe cele legate de închirierea unei tarabe în piaţă, producătorii încearcă să-şi vândă recolta direct de la ei din curte.

La fel ca Doina procedează sute de mici producători. Modeulul de business de la fermă la furculiţă a ajuns de la fermă la tomberon. Micul întreprinzător aruncă marfa pentru care în pieţe există tot mai puţini muşterii. Vine din tocmai din Giurgiu la Braşov pentru a-şi vinde legumele. Doar combustibilul a ajuns să o coste 700 de lei.

Ca să nu-şi bată joc de propria muncă, un alt producător hrăneşte animalele din curte cu recolta în care a investit bani grei şi pe care acum nu găseşte cumpărători.

Oamenii se plâng de vânzările în scădere. Atât de puţini clienţi nu au fost nici măcar în pandemie.

În pieţele din nordul ţării, situaţia e similară

Confruntaţi cu noua realitate, micii fermieri caută soluţii. Cea mai la îndemănă…să vândă marfa direct de la ei din curte.

Din păcate, astfel de soluţii nu fac decât să mai atenueze din pierderi. În lipsa unui sistem integrat de colectare şi vânzare a producţiei, specialiştii spun că micii fermieri sunt condamanţi la faliment.

viewscnt

Din aceeași categorie