5 atractii turistice in Nicosia. Iata locurile in care sa te opresti in capitala Ciprului

5 atractii turistice in Nicosia. Iata locurile in care sa te opresti in capitala Ciprului

Capitala cipriot Nicosia este literalmente o poveste de oras. Sudul Nicosiei - Lefkosia) apartine Republicii Elene, in timp ce nordul Nicosiei - Lefkosa face parte din Republica Turcia a Ciprului de Nord (TRNC) de la ocupatia turca din 1974. Nicosia este o baza fantastica pentru descoperirea siturilor istorice din nordul orasului. Asadar, va invitam in orasul despartit de un perete, ca sa ii aflati cele mai ascunse secrete:

Zidurile venetiene

Caracteristicile cele mai importante ale Nicosiei sunt zidurile sale venetiene impresionante, care inconjoara orasul vechi. Desi fragil, o mare parte din cei 3 kilometri sunt inca in picioare. Poarta Famagusta este cea mai bine conservata si este decorata cu numeroase steme.

Portul Paphos si bastionul Roccas de langa acestea sunt mai interesante pentru rolul lor in istoria moderna. Astazi, steagurile pentru Grecia, Republica Cipru, Turcia si Ciprul de Nord flutura in briza marii ca o reamintire a dezamagirilor acestei insule.

Manastirea Bellapais

Una dintre cele mai renumite atractii turistice ale insulei - datorita scriitorului Lawrence Durrell - Bellapais este un sat minunat, cu case vopsite in alb, care se intind pe dealuri şsi se termina la ruinele Manastirii Bellapais.

Desi satul este incredibil de pitoresc, viziunea principala este manastirea Bellapais, o veche manastire Augustiniana plina de arcade sculptate si chiparosi inconjurand manastirea. Exista vederi panoramice de pe acoperis asupra coastei Ciprului de Nord. Nu exista nici un transport public la Bellapais, dar puteti sa urcati in unul dintre microbuzele frecvente de la nordul Nicosiei, indreptandu-va spre Kyrenia.

Büyük Han

Acest han a fost construit in 1572 si este un exemplu bine pastrat al arhitecturii acelei perioade. Hanul a fost folosit ca loc de cazare si depozitare pentru comercianti in timp ce treceau prin oras, adesea avand incluse si celebrele hamamuri –bai turcesti.

Hanul Büyük a fost restaurat cu grija si readus la vechea sa glorie, cu spatiile de dormit anterioare, care acum gazduiesc o varietate de magazine, cafenele si ateliere de artizanali locali. Se afla in nordul Nicosiei, la doar o scurta plimbare de la trecerea frontierei pietonale din strada Ledra.

Selimiye Mosque

Cel mai recunoscut punct de reper din nordul Nicosiei, Moscheea Selimiye a fost terminata dupa un proces de constructie de 78 de ani in 1326. Aceasta imbinare a designului bisericii medievale si simplitatea designului moscheii au creat un spatiu fascinant, cu interiorul inaltat al acestei structuri tipic gotice. Daca doriti sa intrati, aduceti un batic ( pentru femei) si imbracati-va modest.

Oras vechi

Pur si simplu rataciti in orasul vechi, este o placere. Strada Ledra este principalul traseu prin orasul vechi si este aliniat cu cafenele, restaurante si magazine, care duc pana la poarta de frontiera a strazii spre nordul Nicosiei. Cum iesiti de pe aceasta strada admirati arhitectura conacului otoman al Casei lui Hatzigeorgakis Kornesios (strada Patriachou Grigoriou 20), Moscheea Omeriye (strada Trikoupi), care are intrarea Lusignan din secolul al XIV-lea; si Panagia Chrysaliniotissa (strada Archiepiskopou Filotheou), considerata cea mai veche biserica din Nicosia.

Apoi treceti in nordul Nicosiei pentru a continua turneul vechi al orasului, asigurandu-va ca ati vizitat Bedesten (Arasta Sokak), care a servit mai intai ca Biserica Sf. Nicolae si apoi a devenit o piata in epoca otomana; Muzeul Mevlevi, si Muzeul Dervis Pasha pentru prezentarile sale etnografice interesante despre dervisi.

viewscnt

Din aceeași categorie