Google Stadia, Microsoft, Sony şi Amazon vor să fie viitorul jocurilor video

Google Stadia, Microsoft, Sony şi Amazon vor să fie viitorul jocurilor video

Viitorul streaming-ului de jocuri este aici, dar cine o să vi-l vândă? Şi apoi a apărut Google Stadia, noul serviciu al titanului tehnologic, care vă permite să jucaţi jocuri video şi să transmiteţi emisiunea TV Stranger Things de la Netflix, lansată săptămâna trecută cu mari speranţe. Din păcate, a avut imediat parte de critici pentru că are câteva funcţii, o linie slabă de jocuri şi un răspuns lent. Anul viitor, va apărea o altă problemă: competiţia.

Acest lucru se întâmplă pentru că 2020 va marca începutul unei noi generaţii de jocuri video, alimentate de viitoarea PlayStation 5 de la Sony şi de următorul produs Xbox Microsoft, ambele produse fiind planificate pentru lansare în toamnă. Nu vor fi singurele produse lansate.

Difuzarea jocului pe orice dispozitiv, inclusiv smartphone-uri, oferă o oportunitate pentru cei mai mari jucători din industrie. Le permite să pătrundă în lumea jocurilor şi să joace jocuri consacrate ale Sony, Microsoft şi Nintendo.

Pentru Google, punctul de start este Stadia, un serviciu de streaming care promite să folosească vasta reţea de computere puternice ale gigantului de căutare pentru a transmite jocuri video direct de pe televizoarele, computerele şi telefoanele noastre pe internet. Însă acum, când este lansat pentru recenzii mixte, unii recomandă jucătorilor să stea deoparte, chiar dacă se poate utiliza Stadia gratuit după cumpărarea unui joc de la Google.

"Până când Google nu găseşte o modalitate de a vă conecta pe YouTube şi de a dezvolta jocuri competiţionale cu adevărat unice, la scară largă, Stadia nu merită încă timpul dvs.", a scris editorul CNET, Scott Stein, în recenzia sa.

Totuşi, viitorul promis de Stadia nu este prea departe.

În octombrie, Sony şi-a reînnoit serviciul de streaming PlayStation Now, în vârstă de 5 ani, oferind acces la peste 800 de jocuri cu 9,99 dolari pe lună, inclusiv jocul său de acţiune, God of War.

Şi Microsoft a început deja testarea beta publică a serviciului său de jocuri Project xCloud, care oferă 50 de jocuri, inclusiv noul său mare joc de tragere sci-fi Gears 5 şi jocuri populare Halo. De asemenea, compania oferă un serviciu de abonament numit Xbox Game Pass, care le oferă jucătorilor acces la peste 100 de titluri, începând de la 9,99 USD pe lună.

Urmează Amazon

Unul dintre cei mai aşteptaţi participanţi la jocurile in cloud este Amazon. Gigantul de cumpărături online vinde deja jocuri video, console de jocuri video şi accesorii. Deţine şi Twitch, un serviciu care vă permite să urmăriţi alte persoane jucând jocuri în direct.

Dar se ambiţionează să facă mai mult, inclusiv un serviciu de streaming de jocuri pentru a concura cu Google, Microsoft şi Sony, deşi nu a discutat public despre serviciul său de streaming de jocuri.

Amazon intenţionează să îşi anunţe serviciul anul viitor, potrivit a două persoane care cunosc planurile companiei. A început să recruteze persoane de la marile companii de jocuri precum Microsoft, pentru a ajuta la lansare. De asemenea, a început ofere şi locuri de muncă, fiind o „nouă iniţiativă” în cadrul echipei sale de servicii web Amazon, despre care surse au spus că este implicată în viitorul serviciu de gaming Amazon.

Informaţiile anterioare despre planurile Amazon au dezvăluit o posibilă lansare anul viitor. Amazon nu a răspuns imediat la comentariu.

Persoanele din interiorul industriei consideră că planurile Amazon pentru un viitor serviciu de jocuri video sunt o concluzie inevitabilă, în ciuda eforturilor din studiourile sale de a crea jocuri (au înregistrat disponibilizări la începutul acestui an). În schimb, aceşti oameni vorbesc de un abonament Prime de 119 USD pe an, care include deja streaming de muzică, proiecte video lăudate, precum The Man in the High Castle, livrare gratuită de alimente şi multe altele.

Conceptul de streaming de jocuri are aproape un deceniu. Iniţial, tehnologia a avansat datorită unor startup-uri precum OnLive şi Gaikai. Ambele companii au dovedit că un astfel de serviciu era fezabil din punct de vedere tehnic, dar nu a funcţionat. Gaikai s-a vândut companiei Sony în 2012, iar OnLive a falimentat şi a oferit cele mai multe active companiei Sony în 2015.

În afară de PlayStation Now de la Sony, care a fost lansat în 2014, şi alţi concurenţi mai mici, cum ar fi GeForce Now de la Nvidia, nu s-a vorbit prea mult despre streaming-ul de jocuri până în luna martie a acestui an, când Google a anunţat Stadia.

Nu se ştie sigur dacă Google va putea respecta această promisiune. Analiştii spun că are aproape un an să-şi dea seama înainte de creşterea concurenţei.

Cert este că indiferent de viitorul jocurilor video, pasionaţii de jocuri video nu trebuie să uite că, pentru a avea parte de o experienţă de joc fantastică, trebuie să folosească un scaun de gaming de cea mai bună calitate. Dacă nu au deja un astfel de scaun, îşi pot achiziţiona unul de pe promotii-scaune.ro, magazinul care pune la dispoziţia clienţilor o gamă variată de scaune de gaming la preţuri fără concurenţă.

viewscnt

Din aceeași categorie