Laura Codruţa Kövesi, declaraţii exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu

Laura Codruţa Kövesi, declaraţii exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu

Emisiunea Dosarele DNA analizează, astăzi, de la ora 20.30, cazurile în care au fost condamnaţi Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.  

 

În a doua ediţie a emisiunii Dosarele DNA de la Prima TV, Marius Saizu vă prezintă povestea completă a două dosare celebre, instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie. Este vorba de Dosarul Trofeul Calităţii, în care a fost condamnat fostul Prim-Ministru al României, Adrian Năstase şi Dosarul ICA (Telepatia), în care a fost condamnat omul de afaceri şi fostul senator, Dan Voiculescu.

 

Laura Codruţa Kövesi, Procurorul-şef al DNA, a acordat un amplu interviu echipei Dosarele DNA. Ea a vorbit despre cum au reuşit procurorii să instrumenteze dosarul în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Laura Kövesi a declarat că „aproape jumătate din prejudiciul de 60 de Milioane de Euro a fost recuperat, ceea ce este o premieră pentru justiţia din România”.

 

De asemenea, puteţi vedea declaraţiile celor doi procurori care l-au investigat pe Adrian Năstase. Mihaela Iorga Moraru, procurorul de caz în Dosarul Trofeul Calităţii, vorbeşte despre cum a fost inculpat şi, ulterior, condamnat Adrian Năstase, unul dintre cei mai influenţi oameni din România. Iar Marius Iacob, fostul Procuror Şef al Parchetului României, va prezenta cum a decurs ancheta în cazul tentativei eşuate de suicid a fostului Premier.

 

Astăzi, 2 decembrie, de la ora 20.30, veţi vedea la Dosarele DNA mărturii inedite, chiar senzaţionale, în ciuda faptului că elementele din cele două dosare sunt cunoscute publicului, din mass-media”, spune Marius Saizu, prezentatorul emisiunii.   

 
***

Extra info:

 

Dosarul Telepatia - Dan Voiculescu, fostul patron Intact Media Group, şi alte 11 persoane au fost acuzate şi condamnate pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Dan Voiculescu a cumpărat de la ICA 3,5 hectare de teren în nordul Bucureştiului, la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.  

Cifre dosar:  

- 60 de Milioane de Euro  - cel mai mare prejudiciu până la momentul respectiv.

- 37 de termene în procesul de judecată şi peste 6 ani de la primul termen până la condamnare.

- 5 ani cu suspendare a primit Dan Voiculescu în prima instanţă.

- 10 ani de închisoare cu executare - sentinţa definitivă pentru Dan Voiculescu.

 

Dosarul Trofeul Calităţii - Inspectoratul de Stat în Construcţii a realizat o serie de evenimente la care obliga, prin şantaj, diverse firme să participe, impunându-le o taxă de participare între 10 - 400 Euro. Procurorii DNA au dovedit că banii realizaţi din aceste evenimente au fost deturnaţi către campania electorală a lui Adrian Năstase.

Cifre dosar:

- 1.800.000 Euro prejudiciu

- 970 de martori audiaţi în dosar

- peste 90% dintre martori au confirmat datele din dosar.       

 
***
Marius Saizu este jurnalist de investigaţii şi corespondent de război, având la activ trasmisiuni speciale din Irak, Afganistan sau Fâşia Gaza. Prin Marius, echipa Prima TV a fost singura din România care a ajuns în regiunea Doneţk şi Slaviansk şi, de asemenea, el a fost primul jurnalist român care a relatat de la faţa locului, despre catastrofa aviatică din estul Ucrainei (Garbovo).
viewscnt

Din aceeași categorie