Noi descoperiri: Ce riscuri au femeile care raman insarcinate din nou la mai putin de un an dupa ce au nascut

Noi descoperiri: Ce riscuri au femeile care raman insarcinate din nou la mai putin de un an dupa ce au nascut

Cercetatorii au descoperit ca e nevoie de o ‘pauza’ de 12-18 luni intre doua sarcini pentru ca totul sa decurga normal si sa nu existe riscuri de niciun fel, atat pentru mama cat si pentru fat.

Studiul a fost efectuat in special din cauza unui nou fenomen in societatea din intreaga lume: femeile nasc primul copil tot mai tarziu, la varste mai inaintate si apoi vor sa il faca repede si pe al doilea pentru ca se tem ca nu vor mai putea ramane insarcinate.

Cu toate astea, rezultatele arata ca o noua sarcina prea curand dupa nastere poate sa nu dea timpul necesar corpului pentru a se reface.

Concluziile sunt simple: o femeie ar trebui sa astepte cel putin un an intre momentul in care a nascut si conceperea unui nou copil. Studiul citat de Daily Mail a analizat date si informatii de la peste 148.500 de femei insarcinate din Canada, de-a lungul unei intregi decade. Riscurile crescute au fost identificate la femeile ce au inceput o sarcina la mai putin de un an dupa ce au terminat-o pe precedenta.

Printre problemele care au aparut in numar mare a fost nasterea prematura, greutate redusa a copilului la nastere, nasterea unui fat decedat si in unele cazuri chiar decesul mamei la nastere din cauza complicatiilor.

‘Studiul nostru a gasit riscuri majore atat pentru mama cat si pentru fac in cazul sarcinilor apropiate, in special pentru femeile de peste 35 de ani. Aceasta din urma categorie este cea mai vizata de probleme, pentru ca femeile mature tind sa faca rapid al doilea copil dupa primul’, a declarat Lauda Schummers, cea care a condus studiul publicat in JAMA Internal Medicine journal.

Pentru femeile de peste 35 de ani, studiul a aratat ca riscurile sunt mai mari pentru mama decat pentru fat, in timp ce la femeile tinere care incep o noua sarcina dupa ce au nascut riscurile de sanatate sunt mai mari pentru fat, in special riscul de nastere prematura.

Specialistii care au condus studiul sustin ca concluziile acestuia sunt esentiale pentru femeile care se gandesc sa aiba o a doua sarcina. Acum exista stiintific dovada de cat timp are nevoie corpul femeii pentru a se reface si a putea sustine o noua sarcina.

viewscnt

Din aceeași categorie