Simona Halep e în FINALĂ la Roland Garros, după o semifinală dramatică împotriva Karolinei Pliskova!

Simona Halep e în FINALĂ la Roland Garros, după o semifinală dramatică împotriva Karolinei Pliskova!

“Este incredibil, un sentiment uriaş. Am uitat ce s-a întâmplat ieri. A fost greu să joc împotriva Karolinei. Sper să joc mai bine în finală decât ultima oară. Voi juca împotriva unui adversar tânăr. Vă aştept la meci pe voi, fanii. Vă mulţumesc. Sunt multe steaguri româneşti aici, sper ca la anul să fie unul şi la ţările câştigătoare. Virginia Ruzici mă ajută mult şi sper ca finala să fie una bună”, a spus Simona, pentru Eurosport.

În marea finală de la Paris, Simona Halep se va duela cu surpriza acestei ediţii, Jelena Ostapenko (20 de ani) , din Letonia, locul 47 mondial.

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră, în finala de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, cu 6-4 3-6 6-3, într-o semifinală care s-a întins pe durata a două ore.

Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea şi a reuşit break-ul după un ghem cu două duble greşeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reuşit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare şi Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reuşit să ţină ritmul aşa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 şi 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero şi apoi a făcut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunităţi de break şi şansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-şi setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 şi în sfârşit a câştigat contra serviciului (3-1), detaşându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o şansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reuşit să o contreze şi să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reuşit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

Simona Halep a mai jucat finala la Roland Garros (singura de Grand Slam până acum), în 2014, atunci când a fost învinsă în trei seturi de Maria Sharapova.

sursa: www.digisport.ro

viewscnt