Simptome ale unei boli de ficat

Simptome ale unei boli de ficat

Nu de puţine ori se întâmplă ca afecţiunile ficatului să fie mai târziu diagnosticate, tocmai că nu au existat simptome care să indice prezenţa unei probleme hepatice. Află din rândurile de mai jos care sunt simptomele unei boli de ficat!

Simptome ale unei boli de ficat: starea continuă de oboseală

Oboseala accentuată poate indica o boala a ficatului. Este important să te prezinţi la medic câd organismul îţi dă semne că ar putea indica prezenţa unui cancer de ficat, precum oboseala accentuată, greaţa, vărsăturile.

Şi dacă ai slăbit mult într-un timp foarte scurt, nu ai poftă de mâncare şi ai dureri în partea dreaptă a abdomenului, trebuie să mergi la un control medical.

Simptome ale unei boli de ficat: ameţeşti tot mai des

Un simptom frecvent întâlnit în cazul cirozei sunt ameţelile. În fazele incipiente, de cele mai multe ori, ciroza hepatică nu are simptome, însă aceste apar pe măsură ce afecţiunea se agravează.

Semnele care trebuie să îţi dea de gândit şi să te trimită la medic sunt lipsa poftei de mâncare, însoţită de stări de oboseală accentuată, de greaţă şi ameţeli, dar şi de scăderi în greutate.

Alţi indicatori ai bolii sunt durerile abdominale, creşterea în volum a abdomenului din cauza acumulării de lichid, umflarea picioarelor şi icterul (colorarea în galben a tegumentelor şi a mucoaselor), conform clicksanatate.ro.

Simptome ale unei boli de ficat: ai dureri în zona coastelor

Steatoza hepatică, cum i se spune în termeni medicali, apare atunci când se acumulează grăsimi în ficat, în proporţie mai mare de 10%. Poate apărea din cauza consumului exagerat de alcool, sau a administrării de medicamente pe o perioadă îndelungată de timp.

„Ficatul gras“ este asociat şi cu alte boli, precum diabetul, hipertensiunea arterială şi hipotiroidia. În cele mai multe cazuri, nu prezintă simptome, dar la unii pacienţi pot apărea oboseala, greaţa, durerile în partea dreaptă, sub coastă. De aceea, diagnosticul poate fi stabilit numai după efectuarea unei ecografii.

viewscnt

Din aceeași categorie