Etapa a 5-a din grupele Champions League se joacă pe 26-27 noiembrie

Etapa a 5-a din grupele Champions League se joacă pe 26-27 noiembrie

Deşi cu greu ne putem imagina că ,,nebunia’’ din ediţia trecută a Ligii Campionilor se va repeta curând, interesul pentru competiţia supremă a fotbalului european intercluburi este, şi în acest sezon, la cel mai înalt nivel, dovadă fiind şi faptul că toate meciurile programate în UEFA Champions League sunt transmise live la TV în ţara noastră de nu mai puţin de 3 televiziuni: Telekom Sport, Digi Sport şi Look TV.

Următoarele 16 partide din grupele UCL, contând pentru runda a 5-a, au loc săptămâna viitoare, conform următorului program:

Marţi, 26 Noiembrie - ora 22:00 (cu excepţia a 4 partide)

Grupa A: Galatasaray vs. Club Brugge (19:55), Real Madrid vs. PSG

Grupa B: Tottenham vs. Olympiakos, Steaua Roşie vs. Bayern Munchen

Grupa C: Manchester City vs. Sahtior, Atalanta vs. Dinamo Zagreb

Grupa D: Lok. Moscova vs. Leverkusen (19:55), Juventus vs. Atlético Madrid

Miercuri, 27 Noiembrie - ora 22:00

Grupa E: Liverpool vs. Napoli, Genk vs. Red Bull Salzburg

Grupa F: Barcelona vs. Dortmund, Slavia Praga vs. Inter Milano

Grupa G: Zenit vs. Lyon (19:55), RB Leipzig vs. Benfica

Grupa H: Valencia vs. Chelsea (19:55), Lille vs. Ajax Amsterdam

După runda a 4-a, ştim deja primele 3 formaţii calificate în optimi

Etapa cu numărul 4 s-a disputat în zilele de marţi, 5 noiembrie şi miercuri, 6 noiembrie. La capătul celor 16 partide, 3 dintre cele 32 de participante au reuşit să îşi asigure deja primele bilete pentru faza optimilor, ce va avea loc în primăvara anului viitor.

PSG

Cu 12 puncte din tot atâtea posibile, parizienii conduc autoritar grupa A, fără gol încasat şi au urcat pe 3 în topul favoritelor la pariuri privind câştigarea trofeului, la o cotă identică (7.25) cu cea a actualei campioane a Europei - FC Liverpool. Runda viitoare, PSG joacă pe terenul lui Real Madrid, acolo unde un singur punct obţinut înseamnă asigurarea primei poziţii în grupă, indiferent de rezultatul din ultimul meci.

Juventus Torino

Cu specialistul în trofee UCL - Cristiano Ronaldo în lot, torinezii nu au reuşit mai nimic în sezonul trecut, însă par decişi să o facă în 2020. După primele 4 runde, torinezii au 10 puncte, sunt siguri de optimi, însă, la fel ca şi PSG, îşi pot securiza prima poziţie în grupă cu un singur punct în returul cu Atletico Madrid (cel mai probabil cealaltă echipă ce va ieşi din grupă).

Bayern Munchen

Ca şi PSG, Bayern a acumulat maximum de puncte posibile, 12, şi cel mai probabil va câştiga grupa, fiind aproape imposibil ca Tottenham, învinsă de bavarezi cu 7-2 chiar pe propriul teren în runda a 2-a, să câştige ambele meciuri rămase de disputat, iar Bayern să nu obţină niciun punct în aceste două runde finale. În plus, germanii au meci relativ uşor în runda a 5-a, evoluând la Belgrad, contra Stelei Roşii, formaţie pe care au învins-o cu 3-0 la Munchen. Un nou succes al lui Bayern este cotat cu 1.30 la casele de pariuri, semn clar că partida este una din cele mai dezechilibrate din runda a 5-a.

Nu este totuşi cea mai mică cotă a etapei, aceasta aparţinând favoritei numărul 1 la trofeu, Manchester City, care primeşte vizita lui Sahtior. 1.19 este cota ,,cetăţenilor’’ în acest meci pe care pariorii îl definesc că fiind de ,,handicap’’. Dacă nu ştii ce înseamnă handicap la pariuri, să spunem că este vorba despre meciurile în care favorita primeşte un handicap fictiv de 1,2 sau mai multe goluri iar un astfel de pariu - victorie la minim 2, 3 sau 4 goluri diferenţă, este cotat mult mai bine decât cel clasic - victorie la final.

Dacă Steaua Roşie vs. Bayern şi Manchester City vs. Sahtior sunt cele mai dezechilibrate partide, vedetele rundei a 5-a sunt, fără doar şi poate următoarele 4 dueluri:

Marţi, 26 noiembrie: Real Madrid vs. PSG şi Juventus vs. Atletico Madrid Miercuri, 27 noiembrie: Liverpool vs. Napoli şi Barcelona vs. Dortmund

viewscnt