Horia Vîrlan a desemnat cea mai gustoasă ciorbă evreiască la “Ciorberia 2015”

Horia Vîrlan a desemnat cea mai gustoasă ciorbă evreiască la “Ciorberia 2015”

Duminică, 25 ianuarie, a avut loc cea de-a şasea ediţie a concursului şi festivalului de supe şi ciorbe “Ciorberia”. Evenimentul a fost organizat de comunitatea evreiască din Bucureşti, iar maestrul bucătar de la „Cireaşa de pe tort” Horia Vîrlan a fost invitat, pentru a doua oară, în calitate de preşedinte al juriului. Tema ediţiei din acest an a fost “Reţete tradiţionale evreieşti din România şi din întreaga lume” şi peste 30 de concurenţi au îndemnat juriul şi publicul să guste din cele mai originale supe şi ciorbe evreieşti.

 

Cei prezenţi la eveniment şi-au putut potoli foamea sau curiozitatea de a descoperi o aromă specială gustând din ciorba cu rechiţe, ciorba tradiţională în dovleac, ciorba “Agristada”, supa de vinete prăjite sau supa cremă de linte “Universul magic”. Supa yemenită a avut un real succes, pentru că în doar câteva minute oala era goală.

 

Este cea mai bună supă din această parte a Mării Negre. O mănânci şi începi să dansezi pe muzică Yemen. Are ingrediente care nu se găsesc în România”, a spus concurentul care a gătit preparatul cu princina.

 

Printre ciorbele cu legume şi carne şi-a făcut loc şi o supă desert, din vişine, mango şi lapte de cocos. “Mi se pare interesantă. Şi eu pregătesc supe desert din pepene şi vişine, dar eu le fac creme. Asta este o supă cu vişine şi lapte de cocos. Este un preparat pe care nu l-am mai mâncat până acum”, a spus Horia Vîrlan nerăbdător să o guste.  

 

Deşi deliberarea nu a fost deloc uşoară, maestrul Horia Vîrlan de la Prima TV a ştiut cum să facă diferenţa.“Important este aspectul, trebuie să arate bine ceea ce mănânci. Apoi aroma, gustul şi, bineînţeles, specificaţiile tehnice, cum sunt tăiate legumele, felul în care arată carnea... Mă interesează, de asemenea, cum a fost gătit preparatul şi cum este prezentat”, a spus Horia.


Câştigătoarea celei de-a şasea ediţii a concursului “Ciorberia” a fost desemnată supa Gulaş, care a întrunit toate criteriile. Evenimentul s-a încheiat cu un minirecital oferit de Mircea Vintilă care, de asemenea, s-a numărat printre juraţi.

 
viewscnt