Prajitura cu mere si glazura este un desert post, delicios si foarte usor de preparat. Ideal pentru o seara in familie sau pentru invitatii mai pretentiosi. Iata ingredientele de care ai nevoie si vezi modul de preparare.
Ingrediente:
- 1 cana mere rase
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 plic praf de copt
- scortisoara
- nuci, stafide etc
- zahar vanilat
- canile sunt de acelesi dimensiuni, mai putin paharul cu ulei, masurat si el
Glazura:
- 6 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 100 g margarina
Preparare:
Etapa 1: Intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara...faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga la compoziti se adauga si uleiul si se amesteca bine sa se omogenizeze rezulta o compozitie usor vascoasa.
Etapa 2: Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga cu lingura compozitia si se niveleaza usordeasupra am presarat migdale.
Etapa 3: Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se aureste si se desprinde usor de pe marginile tavii. testat-o cu scobitoarea.
Etapa 4: Adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina.
Etapa 5: Se toarna fierbinte deasupra prajiturii sau asteptati sa se raceasca prajitura o taiati frumos in patrate sau romburi si apoi glazurati taiat in patrate, glazurat, mai jos taiat in 2 sa vedeti sectiunea. (Sursa: petitchef.ro)
Prajitura cu mere si glazura - de post, usor si rapid de facut
