CREDE ÎN BINE Anca Serea a fost ajutorul lui Moş Crăciun

CREDE ÎN BINE Anca Serea a fost ajutorul lui Moş Crăciun

Astăzi vă vom face cunoştintă cu femei puternice care îşi trăiesc viaţa cu zâmbetul pe buze, asta după ce au primit un diagnostic mult prea dur. Cancer! Sunt paciente ale spitalului Hospice Casa Speranţei, singurul spital din ţară care oferă servicii de îngrijire paliativă gratuite celor care se află într-un stadiu incurabil al bolii. Anca Serea a vrut să le cunoască şi să le fie alături în ajun de Crăciun.

A doua casă. Asta simt pacienţii care trec pragul spitalului Hospice Casa Speranţei. De 29 de ani, cei aflaţi într-un stadiu avansat al bolii şi au un pronostic limitat de viaţă au parte aici de toate serviciile de îngrijire paliativă gratuite. Printre ei se află şi Carmen.

Pentru ea, iarna lui 2016 avea să-i schimbă viaţă. Dintr-o femeie puternică a ajuns să depindă de ceilalţi. În cei 6 ani a trecut prin mai multe operaţii, însă asta nu i-a furat zâmbetul de pe buze.

Terapiile pe care le face la Casa Speranţei au ajutat-o să treacă mai uşor peste boală. De la îngrijiri medicale până la suport psihologic. La fel a fost şi pentru Angela.

Pentru ele, Anca Serea a fost ajutorul lui Moş Crăciun.

În fiecare an, echipele de la Hospice ajută aproximativ 5 mii de persoane diagnosticate cu boli incurabile. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în 5 oraşe.

În România, sunt 172 de mii de persoane care au nevoie de îngrijire paliativă. Pentru le putea oferi în continuare sprijin bolnavilor este nevoie de ajutor.

Până pe 31 decembrie, companiile care doresc să fie alături de pacienţii din Hospice pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit. Orice persoană care vrea să ajute o poate face oricând printr-un simplu SMS cu textul “TIMP” la 8864.

viewscnt

Din aceeași categorie