CREDE ÎN BINE Cum a transformat o femeie propria suferinţă într-o misiune a binelui

CREDE ÎN BINE Cum a transformat o femeie propria suferinţă într-o misiune a binelui

În mijlocul luptei cu boala, unii oameni reuşesc să păstreze zâmbetul şi speranţa vie. Este şi cazul domnului Mihai şi al soţiei sale, Maria, o familie din judeţul Neamţ care a ajuns la Cluj-Napoca pentru tratament oncologic. Însă, dincolo de medici şi proceduri, aici au descoperit ceva cu mult mai valoros: sprijin, căldură şi un loc pe care l-au putut numi, pentru o vreme, „acasă”. Toate acestea, datorită Violetei Goron, o femeie care a transformat propria suferinţă într-o misiune a binelui. Pentru mulţi dintre cei aflaţi în suferinţă, Violeta este acel om care aduce liniştea în mijlocul furtunii. Cu gesturi simple, dar pline de empatie, reuşeşte să fie sprijin, alinare şi siguranţă, exact atunci când e cel mai greu.

Domnul Mihai a fost diagnosticat cu cancer de prostată. A venit la Cluj pentru tratament, însoţit de soţia sa, Maria. De o lună, locuiesc într-un loc care le-a oferit mai mult decât un acoperiş — le-a schimbat complet perspectiva asupra acestei încercări dificile.

Optimismul domnului Mihai e molipsitor. Zâmbeşte mereu, chiar şi în cele mai grele momente. Alături îi este, neclintit, doamna Maria, sprijinul său de fiecare zi.

Iar acum, înainte de plecare, au lăsat doamnei Violeta o scrisoare de mulţumire. Un gest simplu, dar plin de emoţie, pentru omul care le-a fost lumină în întuneric.

Acest loc, unde speranţa capătă formă şi prinde viaţă, a fost înfiinţat de Violeta Goron, după ce, în urmă cu câţiva ani, şi-a pierdut soţul, pe Filip, răpus de cancer. Atunci a înţeles cât de mare este nevoia de sprijin pentru pacienţii oncologici.

Astăzi, două case deschise de Violeta oferă găzduire, pentru o sumă simbolică, pacienţilor oncologici veniţi din toate colţurile ţării. Însă aici, sprijinul nu se rezumă la un acoperiş deasupra capului, ci este vorba despre o adevărată comunitate. Zeci de activităţi, de la seri de gătit la sesiuni de sprijin psihologic, sunt organizate constant, pentru ca bolnavii şi aparţinătorii lor să se simtă în siguranţă, ascultaţi şi înţeleşi. Este dovada vie că, din cea mai profundă durere, se poate naşte o forţă a binelui, capabilă să aducă lumină acolo unde totul părea pierdut.

viewscnt

Din aceeași categorie