Acelaşi produs, gust diferit de la ţară la ţară

Acelaşi produs, gust diferit de la ţară la ţară

După ce ani de zile am consumat produsele cele mai pline de aditivi din Europa, lucrurile par să se schimbe. Un studiu făcut de INFOCONS arată că, deşi ingredientele diferă de la o ţară la alta pentru acelaşi produs, şi cele vândute pe rafturile din România au o calitate tot mai bună. Totuşi, faţă de ce găsim în ţările din vestul Europei, nivelul de calitate ar trebui îmbunătăţit.

Acest fenomen se numeşte dublu standard al calităţii.

Aceste diferenţe au fost remarcate, de-a lungul timpului, de mulţi dintre cei care călătoresc şi au încercat produsele pe care le găsesc în România şi în alte state.

Pentru a-i ajuta pe cumpărători INFOCONS a dezvoltat o aplicaţie pe care cumpărătorii o pot folosi pentru a monitoriza ce conţin produsele pe care le pun în coş.

Studiul INFOCONS s-a bazat pe analiza unui număr de 104 produse din două categorii: ciocolată şi băuturi carbogazoase. Datele mai arată că în cazul unui anumit sortiment de ciocolată, varianta vândută în România are mai mult zahăr şi mai puţine proteine faţă de cea din Marea Britanie sau Spania.

viewscnt

Din aceeași categorie