F.C. U Craiova 1948 – FCSB, la Prima TV! Dragoş Pătraru, unul dintre comentatori

Dacă e sâmbătă, e fotbal! Prima TV transmite, începând din 18 septembrie,  meciuri din Liga 1.Comentariul de sâmbătă, de la ora 20.00, va fi asigurat de  vedeta Prima TV, Dragoş Pătraru  alături de Bogdan Cosmescu. Primul meci transmis, va fi cel dintre F.C.U Craiova 1948 şi FCSB. Este partida pe care Adrian Mutu, antrenorul oltenilor, este obligat să o câştige pentru a-şi păstra locul pe bancă. FCSB vine după o victorie categorică împotriva rivalilor de la Dinamo şi vrea să plece şi de la Craiova cu cele 3 puncte.

În fiecare sâmbătă, telespectatorii Prima TV pot urmări desfăşurarea celui mai interesant campionat din ultimii ani, care adună la start orgoliile echipelor de tradiţie din fotbalul românesc şi readuce spectacolul suporterilor în tribune. Fiecare meci va fi comentat de către o vedetă Prima TV alături de un comentator cunoscut, iar primul care va face asta, va fi realizatorul emisiunii Starea Naţiei, Dragoş Pătraru.

Acesta a declarat: “Am fost selecţionat prima dată de Mircea Luceacu, care m-a remarcat în tribunele Stadionului Petrolul, când aveam în jur de 10 ani. Îmi spărsesem capul în înghesuiala de acolo, eram plin de sânge şi nea Mircea a cerut să fiu trecut peste gard, în teren, să primesc îngrijiri medicale. Apoi, am privit tot meciul stând lângă dânsul, spunându-i că Rodion Cămătaru, idolul meu, e cel mai mare fotbalist de pe planetă. Am încercat apoi şi eu cu fotbalul. Venind după patru ani de tenis de câmp, am reuşit să nu fiu selecţionat la Petrolul, la vârsta de 11 ani, pentru că n-am ţinut câte “duble” voia antrenorul, domnul Iuhasz. Apoi, după doi ani de atletism şi alţi doi de karate (na, erau anii 90, toţi eram karate kid), am bifat câteva meciuri, unele pe fals, adică pe legitimaţia altui jucător, care nu mai venea la echipă, în liga a patra prahoveană de fotbal, unde când am văzut ce bătăi la propriu poţi să iei prin deplasări, am decis că e mai sigură treaba cu şcoala. Şi cu perspective mult mai bune.

Practic, sunt jurnalist sportiv la bază, am fost angajat la terminarea liceului, în 1996, la ziarul Prahova, ca jurnalist sportiv.  Nu împlinisem 18 ani. Am avut emisiune de sport la radio Contact Ploieşti, intre 97 şi 2000, am făcut emisiune săptămânală de sport fără întrerupere la tv, din 99 pana în 2012, la Tele 7 ABC Ploieşti, Antena 1 Ploieşti, Alpha TV şi Prahova TV. Am avut propria publicaţie sportivă, Fair Play de Prahova, între 2000 şi 2004. Am iniţiat, împreună cu suporterii Petrolului, în 2007, campania Petrolul e al nostru, care a dus la trecerea mărcii FC Petrolul în patrimoniul Primăriei. Am scris sute de cronici de meciuri, fotbal, baschet, volei, handbal, am comentat alte sute de meciuri transmise la nivel local, la fel, din toate sporturile, de la liga a patra la meciuri de cupe europene de baschet, de volei. Na, jurnalist local, ca mulţi care bat ţara asta cu pasiune şi dragoste pentru sport, fără să-i ştie nimeni la Bucureşti. Practic, la cum arată acum fotbalul românesc, e posibil să fiu supracalificat pentru postul de comentator, dat fiind că multe dintre meciurile de liga a patra la care am asistat ca jurnalist erau mult peste ce arată unii dintre aceşti băieţi care se cred fotbalişti, dar care pot fi puşi sub acuzare uşor pentru port ilegal de echipament sportiv.”

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Prima TV te aşteaptă cel mai tare meci al zilei iar fiecare etapă va aduce noi surprize, noi goluri şi mai ales rivalitate între echipele de tradiţie care se bat pentru titlu: CFR Cluj, Rapid, Farul Constanţa, Universitatea Craiova sau UTA Arad.
 

viewscnt

Din aceeași categorie