Dezbaterea privind pericolele parului de pisica exista dintotdeauna, insa trebuie sa stii ca ingerarea acestuia nu este periculoasa.
Pericolele parului de pisica: ingerarea accidentala
Totusi, la fel ca parul uman, firul de par de pisica poate fi inghitit accidental. De fapt, orice elemente mici si greu de sesizat pot fi ingerate intamplator, mai ales de catre copii: scame, praf, fire de par (genele cazute, de exemplu), resturi de unghii, oase mici de peste, etc. Acesta e doar unul dintre cel mei des întalnite pericole ale parului de pisica.
Pericolele parului de pisica: chistul hidatic
Chistul hidatic este o boala produsa de larva unui echinococ (parazit) care traieste in intestinul cainelui. Deci chistul este produs de un parazit si nu de firul de par al animalului (pericolul apare cand fecale contaminate intra in contact cu blana pisicii sau a cainelui). Pisica se contamineaza si ea cu o specie de echinococ.
Contaminarea se face prin contactul direct cu animalul infestat, dar si prin inghitirea oualor de pe fructe sau legume insuficient spalate, din apa sau de pe sol. La om, tabloul simptomatic include dureri in zonele in care există chisturile pana la febra foarte mare, iar tratamentul este chirurgical. Chistul hidatic are localizare in special în ficat, apoi in plaman, creier sau chiar la nivelul oaselor.
Citeste continuarea pe clicksanatate.ro.