Mircea Dinescu şi invitaţii săi sărbătoresc Ziua Naţională a Armânilor într-o ediţie specială a emisiunii “Poezie şi delicateţuri”

Duminică, 22 mai, de la ora 14:00, Prima TV va difuza o ediţie specială a emisiunii “Poezie şi delicateţuri”, un show plin de savoare, culoare, spectacol şi voie bună dedicat Zilei Naţionale a Armânilor, sărbătorită de armânii de pretutindeni pe 23 mai.

Poetul Mircea Dinescu va găti impreună cu invitaţii săi, Stela Bizdu, Florentina Costea şi Stelian Arău, nume sonore în comunitatea de armâni, dar şi la nivel naţional, mâncare specifică din bucătăria armânească şi va povesti cu aceştia despre tradiţiile, cultura, obiceiurile şi valorile armâneşti.

Atmosfera de sărbătoare va fi susţinută de artişti de renume care vor cânta live melodii îndrăgite atât de armâni, cât şi de români: Gică Coadă şi Stelian Arău împreună cu formaţia sa, Makidonia, din Constanţa, din care fac parte: Iancu Bacula, Costa Dăileanu, Costin Caraulani şi George Frăţilă. Iar tinerii armâni din ansamblul Pilisterlu din Bucureşti vor dansa pe ritmurile muzicii tradiţionale armâneşti.

Telespectatorii vor afla de la Mircea Dinescu şi invitaţii săi speciali poveşti de viaţă emoţionante, istorisiri despre armânii care au marcat istoria României, care sunt valorile care s-au perpetuat de la o generaţie la alta, ce înseamnă pentru armâni muzica şi dansurile tradiţionale şi cum reuşesc să-şi păstreze limba străveche în care se înţeleg de sute de ani armânii de pretutindeni.

Această ediţie specială va fi o incursiune in viaţa armânilor şi va relata telespectatorilor modul in care se derulează în prezent viaţa acestora atât în România, cât şi în ţările din Balcani, din vestul Europei sau din SUA, unde există comunităţi mari de armâni.

Duminică, 22 mai, de la ora 14:00 şi în reluare de la ora 23:00, Mircea Dinescu şi invitaţii săi de origine armână îi invită pe telespectatori să urmărească timp de două ore un adevărat show armânesc în emisiunea “Poezie şi delicateţuri” de la Prima TV, ediţie ce marchează în stil festiv Ziua Naţională a Armânilor (23 mai).

viewscnt

Din aceeași categorie