Supa anti-cancer celebra pe tot mapamondul! Reteta se prepara rapid si este foarte gustoasa

Supa anti-cancer celebra pe tot mapamondul! Reteta se prepara rapid si este foarte gustoasa
Recunoscut pentru cercetările sale în nutriţie, dr. Joel Fuhrman este şi autorul unei "supe anti-cancer", reţetă publicată în cartea să "Mănânc pentru a trăi" / Eat to Live.

Este o supă perfectă pentru cei care nu au mari abilităţi culinare, care întăreşte organismul, îl detoxifică şi îi face plinul de nutrienţi. Dr. Fuhrman recomandă să se facă o oală mare de fiecare data încât se poate mânaca tot restul săptămânii sau se poate porţiona şi congela.

Ingrediente

1 cana de mazăre uscată
4 ceşti / 1 l de apă filtrată
4 cepe mari
4 dovlecei mari sau 8 mici
3 rădăcini medii de praz
frunze verzi: varza Kale, Collard greens (un soi de varza care nu face capatana), broccoli sau conopida ( optional, aproximativ 2 ciorchini )
2.5 kg morcovi
2 capete de ţelină
1 cană de caju crude - daca nu aveţi puteti folosi alune, însă rezultatul nu va fi acelasi
500 g ciuperci - shiitake, crimini sau orice alt soi vă place
2 linguriţe praf de usturoi granulat sau o căpăţână de usturoi (reteta lui are 2 linguri VegiZest)
2 frunze de dafin
1-2 linguriţă de Herbamare sau sare

Mod de preparare:

Într-o oală de 6-8 l se pune la fiert mazărea într-un litru de apa filtrată. Se adaugă cele 4 cepe curăţate, întregi. Se acoperă cu un capac iar când amestecul începe să fiarbă se reduce focul la mediu spre mic. Dovleceii se curată şi se adaugă întregi în oală dacă sunt mici sau tăiaţi pe lung dacă sunt mari.

Prazul se curată de partea verde şi de rădăcini. Se adaugă netăiat în oală. Acoperiţi din nou cu capacul.

Cele 2.5 kg de morcovi se curată de coajă. Dacă sunt organici se spăla doar foarte bine, eventual cu o periuţa, fără a se curată de coajă. Se pun morcovii la storcaorul de fructe şi legume iar sucul se lasă separat într-n vas. Stoarceţi şi sucul din ţelină. Ambele sucuri se adaugă în oală. Focul este la mediu.

Se aleg cca 500 grame de ciuperci de feluri variate, se curată şi se tăie în feliuţe potrivite. La acest moment amstecul din oală, dovleceii, prazul şi ceapă trebuie să fie moi, fierte. Dacă acestea încă nu sunt, se prelungeşte procesul de curăţare a ciupercilor sau le păstraţi într-un castron până fierb legumele din oală.

Când legumele au fiert, procesaţi cu procesorul în câteva tranşe toate legumele cu lichidul respectiv pentru a obţine o supă-cremă. La fiecare transă adăugaţi din caju în aşa fel încât să nu le laşi pe toate la urmă şi ultimul amestec să fie prea gros.

Puneţi supa-cremă astfel obţinută înapoi în oală şi aduceţi-o din nou la fierbere la foc mic-mediu (să nu se lipească, eventual amestecaţi din când în când cu o lingură de lemn). Adăugaţi ciupercile, foile de dafin şi fierbeţi pentru 20-30 minute până când ciupercile sunt fragede. Se condimentează, după gust, cu usturoi granulat sau usturoi pisat, cimbru şi condimente Herbamare sau alte mirodenii/sare .
viewscnt

Din aceeași categorie