Cum alungi deochiul

Cum alungi deochiul
De câte ori nu te-ai simţit ţintuită de priviri sfredelitoare care te-au secat de puteri? Se spune că gândul rău al cuiva poate dobândi forţă magică, poate să te deoache.Iată ce trebuie să ştii ca să alungi efectele lui nefaste.

Ghiceşte oamenii după forma buzelor


În popor, se spune că deochiul este un „furt” de energie, provocat de o privire invidioasă, admirativă sau de laudă. O fi mit sau realitate? Părerile sunt împărţite. Mulţi cred şi astăzi în deochi, precum şi în puterea câtorva obiecte şi descântece de a-l îndepărta.

Firul roşu

Se spune că adolescenţii, gravidele şi mai ales copiii sunt cei mai afectaţi de puterea deochiului. Cel deocheat începe să aibă tot felul de ghinioane, se îmbolnăveşte şi îi merge tot mai rău.

De aceea, bunicile noastre, atunci când îşi scoteau copilul din casă, îşi atingeau călcâiul, apoi fruntea copilului şi spuneau: „Când s-a deochea călcâiul, atunci să se deoache şi copilul”. Sau îşi scuipau în sân, rostind cuvintele: „Ptiu, ptiu, să nu fie de deochi”.

Există şi astăzi numeroase metode de apărare împotriva deochiului. Cele mai cunoscute presupun să porţi cu tine o aţă roşie, un căţel de usturoi, o crenguţă de busuioc sau un obiect de aur.

Credinţa te scapă de rău

Antidotul împotriva privirii răuvoitoare stă în rugăciune sau în descântecul de deochi. Acesta din urmă este o practică superstiţioasă ce decurge din credinţa în spirite bune şi rele, în farmece şi vrăji, în semne prevestitoare şi în numere magice. Cel care descântă trebuie să aibă har, pentru ca forţa cuvintelor sale să alunge răul.

Schimbă-ţi locul


Tradiţia spune că dacă simţi că ai fost deocheată şi nu ai pe cineva lângă tine să te descânte, trebuie să rosteşti de trei ori „Tatăl nostru” şi să schimbi locul în care stăteai. În cazul în care te simţi rău în continuare, bea apă sfinţită şi roagă un preot să-ţi spună o rugăciune sau un descântec special. Dacă îţi vine să caşti în timpul rugăciunii, înseamnă că afecţiunea a fost provocată de deochi.

Puterea descântecului

Descântecul de deochi este un procedeu benefic, ce poate avea un efect liniştitor asupra organismului. Orice poezioară ritmată, terminată în silabe cu vocale, poate echilibra sistemul nervos. De asemenea, mângâierile, pe frunte sau la ceafă, ce însoţesc descântecul şi masajele în zona încheieturilor determină producerea de endorfine, hormoni ai plăcerii, ce pot regenera potenţialul nervos pierdut. Mai multe pe clickpentrufemei.ro.
viewscnt